Geri Dön

Meyveli pasta tarifi

Çok lezzetli ve hafif bir tarif meyveli pasta. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir meyveli pasta tarifi!

Meyveli pasta tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 tane yumurta
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı su
1 bardak toz şeker
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 bardak un
Muz
Çilek (isteğe göre meyveler)

Meyveli pasta kreması için:
1 bardak şeker
5 bardak süt
1 kaşık tereyağı
1 çay bardağı nişasta
2 paket vanilin
1 çay bardağı un

Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Tencereye süt, şeker, un ve nişasta koyun ve pişirin.

Daha sonra içine tereyağı ve vanilinleri ekleyerek 5 dakika mikser ile çırpın. Kremayı soğumaya bırakın.

Diğer bir kaba yumurtaları ve şekeri koyun ve köpürene kadar 10 dakika mikserle çırpın.

Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba harcı yayın.

Önceden ısıttığınız fırında 150 derecede pişirin.

Fırından çıkardığınız pandispanyanın üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakın.

Çilek ve muzu doğrayın.

Soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkardıktan sonra enlemesine ikiye ayırın.

İlk parçanın üzerine krema sürüp muz ve çilek dilimleri yerleştirin, sonra diğer parçasını üstüne kapatın.

Kalan kremayı pastanın etrafına sürelim ve üstünü çilekler ile süsleyin.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz pastanız servise hazır.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber