Meze

Meze

Son dakika meze haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan meze gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan meze haber sayfamızda...

Meze

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.388 meze haberi bulunmuştur.
Sinemaya bahar sürprizlerle geldi
Sinemaya bahar sürprizlerle geldi İstanbul’da baharın habercisi olan İstanbul Film Festivali’nin programı açıklandı. 17-28 Nisan tarihleri arasında 43’üncü kez düzenlenecek festivale usta yönetmen Wim Wenders konuk olacak.
27.03.2024 Kültür Sanat
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Yaşanan süreci takip ediyoruz!
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Yaşanan süreci takip ediyoruz! Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yaptı.
18.03.2024 Trabzonspor
‘Özgürlük bize altın tepside sunulmadı’
‘Özgürlük bize altın tepside sunulmadı’ Türkiye’nin sıkıntılı dönemlerin ardından bugünlere geldiğini vurgulayan Erdoğan, “Hangi kazanımın hangi bedeller ödenerek elde edildiğini milletimiz biliyor. Tek parti faşizmi kalıntısı zihniyet, terör örgütü uzantılarıyla el ele vererek pusuda beklediğini her fırsatta ispatlıyor” dedi.
17.03.2024 Gündem
Ramazan bereketi
Ramazan bereketi İstanbul’da geleneksel alışverişin kalbinin attığı semt çarşılarında Ramazan yoğunluğu gözleniyor. Vatandaş, bütçesine göre seçerek alışveriş yapıyor.
17.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erzurum depreme dayanıklı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erzurum depreme dayanıklı olacak Erzurum'un önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer aldığını belirten Erdoğan, Erzurum'u depreme dayanıklı bir şehir haline getirmekte kararlı olduklarını belirtti.
16.03.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erzurum depreme dayanıklı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erzurum depreme dayanıklı olacak Erzurum'un önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer aldığını belirten Erdoğan, Erzurum'u depreme dayanıklı bir şehir haline getirmekte kararlı olduklarını belirtti.
16.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi CHP binasındaki para sayma görüntüleriyle ilgili konuşan Erdoğan, 'İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Milletimiz bu sinsi ve kirli oyunların hesabını 31 Mart'ta sandıkta soracak.' dedi.
15.03.2024 Gündem
‘İradenize ipotek koymaya çalışıyorlar’
‘İradenize ipotek koymaya çalışıyorlar’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde “Şimdi yine birileri çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için can atan CHP ile bir olup, sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor” dedi.
15.03.2024 Gündem
Aziz Yıldırım'dan Dursun Özbek'e yanıt
Aziz Yıldırım'dan Dursun Özbek'e yanıt Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarına Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım'da yazılı cevap geldi.
27.02.2024 Fenerbahçe
Türk avokadosu kilogramı 5 dolardan yok satıyor
Türk avokadosu kilogramı 5 dolardan yok satıyor Antalya'da sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Tahsin Yılmaz, hasadının en az olduğu dönemde tropikal meyvelerden 1 tır avokadoyu kilosu 5 dolardan Rusya pazarına gönderdi. Ürünün az olması nedeniyle talebe yetişemediklerini söyleyen Yılmaz, "Moskova’da en çok bizim avokadomuz tercih ediliyor, şuan ürün yetiştiremiyoruz, mal yok" dedi.
17.02.2024 Ekonomi
Bahçeli: Sınıf arkadaşım Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak
Bahçeli: Sınıf arkadaşım Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'DEM’lenmiş CHP Türkiye'den kopmuştur. Görevdeyken muhalefet etmiş olsak da, sınıf arkadaşım Sayın Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak, adam edip siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi bir gün ters dönecektir.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Osmanlı mutfağından asırlık reçeteler
Osmanlı mutfağından asırlık reçeteler Osmanlı Mutfağı’nın asırlık reçeteleri İstanbul’un tarihi lokasyonu Üsküdar’da konumlanan Address Hotel Istanbul’un menüsüne taşınıyor.
27.01.2024 Pazar
Fenerbahçe ve Galatasaray Riyad'da oynamayı neden kabul etti? İşte Süper Kupa'da yaşananların perde arkası
Fenerbahçe ve Galatasaray Riyad'da oynamayı neden kabul etti? İşte Süper Kupa'da yaşananların perde arkası Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının ertelenmesinin yankıları sürüyor. Suudi Arabistan'da ne oldu? Yaşananların perde arkasında neler var? Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi CNN TÜRK'ten Meltem Bozbeyoğlu'na değerlendirmelerde bulundu.
1.01.2024 Haberler
Fenerbahçe ve Galatasaray Riyad'da oynamayı neden kabul etti? İşte Süper Kupa'da yaşananların perde arkası
Fenerbahçe ve Galatasaray Riyad'da oynamayı neden kabul etti? İşte Süper Kupa'da yaşananların perde arkası Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının ertelenmesinin yankıları sürüyor. Suudi Arabistan'da ne oldu? Yaşananların perde arkasında neler var? Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi CNN TÜRK'ten Meltem Bozbeyoğlu'na değerlendirmelerde bulundu.
1.01.2024 Gündem
Yeni yıla sayılı saatler var! Sağlıklı sofralar için yedi öneri
Yeni yıla sayılı saatler var! Sağlıklı sofralar için yedi öneri Yeni yıla sayılı saatler kaldı. Kimileri yeni yılı dışarıda karşılamaya hazırlanırken kimileri ise sevdiklerini kendi kuracakları yılbaşı sofrasında ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyor.
30.12.2023 Gündem
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Mezelerin gözdesi haydari tarifi! Sırrı yoğurdunda saklı
Mezelerin gözdesi haydari tarifi! Sırrı yoğurdunda saklı Mezeler sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır, ve bu lezzet şöleninin kilit taşlarından biri de hiç şüphesiz haydaridir. Yoğurtlu ve nefis lezzetiyle sofraları süsleyen haydari, hem pratik hazırlanışı hem de sağlıklı içeriği ile öne çıkıyor. Bu yazıda, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes haydari tarifini adım adım bulabilir ve sofralarınıza lezzet katacak sırları keşfedebilirsiniz.
14.12.2023 Yemek
Milaslı yine fark yarattı
Milaslı yine fark yarattı Bu yıl gerçekleştirilen 9’uncu hasat şenliği görkemli geçti. Kentin tüm ileri gelenlerinin kenetlendiği iki günlük etkinlikte konuşmacılar zeytin ve yağının özelliğine dikkat çekti.
18.11.2023 Ege
Sofraların gözdesi humus tarifi! Pürüzsüz bir kıvam için 1-2 adet ekleyin
Sofraların gözdesi humus tarifi! Pürüzsüz bir kıvam için 1-2 adet ekleyin Humus, Orta Doğu mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. Tahin, sarımsak ve limonun muhteşem uyumuyla hazırlanan humus, hem lezzetli hem de besleyicidir. Evde humus hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler çok az ve yapımı da oldukça kolaydır. İşte sofraların gözdesi humus tarifi…
9.11.2023 Yemek
Özpetek’ten meze, müzik, muhabbet...
Özpetek’ten meze, müzik, muhabbet... Ferzan Özpetek, “İstanbul Kırmızısı”ndan beş yıl sonra Türk oyuncu kadrosuyla Türkçe olarak çektiği ve İtalya’da dijital platformlarda yayımlanan “İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet” ile izleyiciyi bir kez daha sofrasına davet ediyor.
3.11.2023 Kültür Sanat
İstanbul’un tatları
İstanbul’un tatları Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında İstanbul’un ilçeleri geçmişten günümüze çeşitli tatlarla özdeşleşmiş durumda.
29.10.2023 Gündem
Yeni başkente yeni taam
Yeni başkente yeni taam Yeni başkentte akşamları kadınlı erkekli gidilebilecek lokantalar yoktu. Atatürk bu konuda da öncü oldu. İstanbul’dan çağrılarak 1934’te açılan Karpiç Lokantası Ankara’nın yeni damak zevkini belirledi.
28.10.2023 Yemek
Ev hanımlarından en lezzetli kısır tarifi! Bu tarifle asla cıvık olmuyor
Ev hanımlarından en lezzetli kısır tarifi! Bu tarifle asla cıvık olmuyor Kısır Türk mutfağında yer edinen lezzetlerden birisidir. Misafirlere, özel günlerde menülerin olmazsa olmazı arasında yer alır. Pek çok kişi kısır yaparken cıvık kalmasından şikayetçidir. Ancak kısır konusunda uzmanlaşan ev hanımlarının ufak bir tüyosu var. İşte ev hanımlarından en lezzetli kısır tarifi…
23.10.2023 Yemek
TAAMEYA YAPILIŞI; Taameya tarifi ve malzemeleri nelerdir? Ara sıcak mı, ana yemek mi?
TAAMEYA YAPILIŞI; Taameya tarifi ve malzemeleri nelerdir? Ara sıcak mı, ana yemek mi? Taameya, Mısır'a özgü yöresel lezzetlerden biri olarak bilinir. Falafel olarak da bilinen Taameya bakla ezmezi baharatların karıştırılması ile birlikte elde edilen ürünün yağ ile kızartılması sonucu elde edilir. Ara sıcak ve meze olarak tüketilen Taameya'nın tarifi ve yapışına ilişkin detaylar haberimizde...
18.10.2023 Bilgi Rehberi
200 yıllık geçmişin gölgesinde Türk lezzetlerine farklı bir yorum
200 yıllık geçmişin gölgesinde Türk lezzetlerine farklı bir yorum Karaköy'de Bankalar Caddesi'ndeki tarihi 200 yılı aşkın binada Türk lezzetlerine farklı bir yorum katılıyor. Mekanın yaratıcıları Gürol Yığar ve Alper Karavar bu eşsiz geçmişten bahsederken, şef Ali Karababa imzalı mezelerinin sırrını paylaştı.
13.10.2023 Yemek

Benzer Haber Etiketleri

Meze ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.