Mikropenis Estetiği

Haberin Devamı

Mikropenis, fiziki muayene ile teşhis konulan erkek sağlığı sorunudur. Hormonal tedaviye yeterince yanıt veremeyen vakalarda penis büyütme ameliyatı ile tedavi yoluna gidilmektedir.
Toplumda gömük penis ile karıştırılan mikro penis, penis boyunun çeşitli nedenlerle yeterli boyuta ulaşmamasından kaynaklanır. 16 yaşından sonra yetişkin bir erkekte erekte halindeki penis uzunluğu ortalama 13 santimdir. 9 santimin altındaki penis, mikropenis olarak adlandırılmaktadır.
Sağlıklı penis boyu, ayakta rahatlıkla idrar yapabilmeye izin verir. Cinsel açıdan fonksiyoneldir. Ayrıca deniz, soyunma odası gibi yerlerde rahatsızlık yaratmaz.
Mikropenise Yol Açan Nedenler
Mikropenisin birçok nedeni vardır. En önemli neden, penisin büyümesini sağlayan testosteron hormonunun yetersizliğidir. Testosteronu üretmesi için testisleri uyaran beynin hipofiz bezindeki FSH ve LH hormonların az üretilmesi mikropenis rahatsızlığının en sık karşılaşılan nedenidir. Küçük penis oluşumuna neden olan ikinci önemli faktör ise testiste testosteron üreten leydik hücrelerinin beyinden salgılanan tetikleyici hormonlara cevap vermemesidir. Bu durumda testosteron üretimi çok az ya da hiç yoktur. Dolayısıyla penis gelişmez. Penisin testosterona yanıt vermemesi de küçük penis oluşumuna neden olmaktadır. Genetik faktörler ve bilinmeyen nedenler de mikropenis oluşumunda rol oynamaktadır.
Erkeğin Mutluluğunu Küçültüyor
Mikropenise sahip olan erkeklerin cinsel yaşamı ve sosyal hayatlarında çok ciddi özgüven sorunları ortaya çıkmaktadır. Partnerine karşı gülünç duruma düşme kaygısı ile cinsel yaşamını sürekli erteleyebilmekte, havuzda, denizde ya da soyunma odasında başkaları tarafından alay konusu olma endişesi yaşamaktadırlar. Bu durumun yaratacağı depresif ruh hali erkeği daha mutsuz, özgüvensiz, içe dönük bir karaktere büründürmektedir.
Mikropenisin Tedavi Yöntemleri
Fiziki muayene ile teşhis konulabilen mikropenis rahatsızlığında hormon tedavisi uygulanmaktadır. Hormon tedavisinden yeterince ya da tam fayda görmeyen hastalara uygulanan penis büyütme ameliyatında, görünen penis boyunun en az 5’te 1’i oranında kalıcı uzama sağlanmaktadır. Genital organ estetiği sadece mikropenis vakalarında değil, sağlıklı her erkeğin var olan penis boyunu uzatmak için uygulanan bir estetik operasyondur.
Penis Büyütme Ameliyatı
Penis büyütme ameliyatı hastanın durumuna göre genel ya da lokal anestezi altında yapılmaktadır. Hastanın anestezi almasını engelleyecek çok önemli bir sağlık sorunu olmaması, 18 yaşından büyük olması gerekir. Ameliyat ortalama 90 dakikada tamamlanır. Genital organın kasık bölgesindeki deri altında kalan yüzde 35’lik kısmına, sözkonusu cilde açılan kesilerden müdahale edilir. Penisin 3’te 1’lik kısmını alt karın bölgesinde gömülü bir şekilde tutan, asıcı bağlar vardır. Bu bağların olması gereken miktarda kesilir, gömülü kısım ileri doğru çıkarılır. Genital organın görünen boyu en az yüzde 20 oranında uzatılır.
Hasta 1 gün sonra evine dönmektedir. 3 gün aralıklarla doktorun öngördüğü kadar pansuman yapılır. 7 gün içinde günlük işlere dönebilen hastanın ameliyat izleri ortalama 20 günde iyileşir. Tam iyileşmenin sağlandığı 4 ila 6 hafta sonra hasta cinsel hayatına dönebilmektedir.
İmplantsız Doğal ve Kalıcı Uzama
Mikropenis büyütme ameliyatında iz kalır. İzler kasık tüylerinin olduğu bölgede yer alır, bu yüzden rahatsız etmez. 1 yıl sonra ten rengini alır. Ameliyatta uzama sağlamak için herhangi bir implant kullanılmamaktadır. Doğal ve ömür boyu kalıcı büyüme sağlanmaktadır.
Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,
Sağlık ve sevgiyle kalın…
www.tayfunturkaslan.com
Instagram://drtayfunturkaslan
Facebook://DrTturkaslan