SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SAĞLIK - ÇOCUK SAĞLIĞI HABERLERİ

Çocukların yeni nesil kurtarıcıları! Bu makine ile iyileşme hızlanıyor

Çocuk sahibi ebeveynler için çocuk yetiştirmek oldukça zor bir süreçtir. Geçmişte geçerli sayılan otoriter, demokratik, ihmalkâr ya da korumacı sistem yerine günümüzde daha akılcı davranışlar gerekmektedir. Toplumsal değer yargılarının değişimi, zamana bağlı gelişimler, teknoloji gibi sayısız etken ebeveynlik sistemini de değiştirdi. Çocukların yeni nesil kurtarıcıları! Bu makine ile iyileşme hızlanıyor konusu hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Okul çağındaki çocuklara özel beslenme önerileri

Yaz tatilinin bitmesi ve okulların yeniden açılması hem çocukların hem de ailelerin düzenini değiştiriyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığının çocukluk çağında edinildiğinin altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, "Özellikle okul çağındaki çocuklar için kahvaltı çok önemli. Yapılan araştırmalara göre kahvaltı yapmayan çocukların derse odaklanma süreleri çok daha kısa oluyor" diyerek tavsiyelerde bulundu.

Çocuklarda inatçı kabızlığı önlemenin yolları

Karın ağrısı, kusma, idrar kaçırma, idrar yolu enfeksiyonu gibi diğer yakınmalarla başvuran çocukların değerlendirilmesi sonucunda kabızlık saptanabiliyor. Çocuk Sağlığı, Hastalıkları ve Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, “Kabızlık sorunu yaşayan çocukların beslenme menülerine armut, kayısı, bal kabağı, kabak, bezelye, ıspanak, brokoli, fasulye, mercimek, barbunya, baklagiller gibi lifli gıdaların eklenmesi iyi olur” önerisinde bulundu.

Kıl dönmesi çocuklarda artış gösterdi! Uzmanı '4 nedeni var' deyip açıkladı

Genellikle yetişkin hastalığı olarak bilinen bir makat bölgesi rahatsızlığı olan kıl dönmesi (pilonidal sinüs) günümüzde değişen yaşam koşullarında büyüyen ergenlik çağındaki çocukların da hayat kalitesini olumsuz etkiliyor. Hareketsiz ve fazla kilolu çocuklarda daha sık görülen kıl dönmesi şişlik, kaşıntı ve ağrı ile kendisini belli ediyor. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hülya Öztürk, çocuklarda kıl dönmesi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. 

Küçük oyuncaklardaki büyük tehlike! 'En sık görülen ölüm nedeni'

Evde travmaya ve solunum tıkanmasına neden olabilecek kazaların başında boyutu küçük oyuncaklar, çocukların yedikleri yiyecekleri çiğnemeden yutmaları geliyor. Öğr. Gör. Özlem Karagöl, solunum yolu tıkanıklığı ve boğulma travmalarının 18 yaş altındaki genç ve çocukların en sık ölüm nedeni olduğunu söyledi. Karagöl, evde travmaya neden olacak kazaların başında ailelerin çocuklarına küçük oyuncak alması geldiğini söyledi.

Düzenli Omega-3 kullanımı çocuklarda zeka gelişimini nasıl etkiliyor?

Çocuklar için doktorların en çok önerdiği gıda takviyelerinin başında balık yağları geliyor. Peki neden balık yağı bu kadar önemli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Aydemir, 1 yaşından itibaren önerilen sıvı balık yağlarını düzenli kullanmanın çocukların sağlıklı gelişimi üzerine büyük faydaları olduğunu anlatarak, “Hamilelik ve emzirme döneminden itibaren düzenli olarak Omega-3 ihtiyacı karşılanan çocukların zekâ testlerinde diğerlerine oranla daha yüksek skorlar aldığını gösterdi" dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.