Siyaset ‘Millet İttifakı Tutum Belgesi’ açıklandı: Siyasal sistemimizi yeniden inşa edeceğiz

‘Millet İttifakı Tutum Belgesi’ açıklandı: Siyasal sistemimizi yeniden inşa edeceğiz

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP, Demokrat Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi temsilcileri tarafından dün düzenlenen basın toplantısında “Millet İttifakı Tutum Belgesi” kamuoyuna açıklandı.

‘Millet İttifakı Tutum Belgesi’ açıklandı: Siyasal sistemimizi yeniden inşa edeceğiz

Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, DP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özdemir, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ katıldı. Parti temsilcileri adına konuşan Özdemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talebiyle başlatılan çalışmalar kapsamında, dört partinin katılımıyla oluşturulan komisyonun bir metin üzerinde anlaştığını söyledi. Özdemir, “Biz buna, ‘Millet İttifakı Tutum Belgesi’ diyoruz” dedi. Özdemir, “Memnuniyetle ifade ederiz ki Millet İttifakı, ittifak protokolünde ortaya konulan temel ilke ve hedefler doğrultusunda büyük bir uyum içindedir. Bu çerçevede Millet İttifakı’nın bizatihi varlığı, ülkemizde oluşturulmaya çalışılan toplumsal ayrışma ve kutuplaşmayı önemli ölçüde azaltmış, her türlü provokatif tutuma rağmen insanımızın özlediği huzur, kardeşlik ve güven ortamı içinde adil ve güvenli bir seçimin yapılmasına ciddi anlamda katkı sunmuştur” diye devam etti.

Haberin Devamı

‘Zaman yitirmeden’

Özdemir’in okuduğu Millet İttifakı Tutum Belgesi’nde şu ifadeler yer aldı: “Bilinmesini isteriz ki ‘Millet İttifakı’, ittifak protokolünde ortaya konulan temel ilke ve hedefler doğrultusunda 24 Haziran 2018 seçimlerinde aziz milletimizin Millet İttifakı’na ve Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerimizin cumhurbaşkanı adaylarına göstereceği teveccüh ile elde edilecek Meclis çoğunluğumuz ve seçilecek cumhurbaşkanı adaylarımız ile tek kişinin otoritesine bağlı hale getirilen ülkemizin siyasal sistemini, yeni yasama döneminde zaman kaybetmeksizin kuvvetler ayrılığı ilkesine ve çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi demokratik siyasal zemini tüm gerekleri ile yeniden inşa edeceğiz.

Haberin Devamı

Bu inşa sürecinde Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin, kuvvetler ayrılığı ilkeleri ve Meclis denetimi esasına göre kullanılmasını sağlama, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlama, OHAL’i derhal kaldırma, terörün her türlüsü ile kesintisiz, etkin ve kararlı mücadele, kontrolden çıkmış durumdaki enflasyon, döviz kuru ve faizlerin, güven ortamı ve normalleşmenin sağlanarak kontrol altına alınması, başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımız ve kurumlarımız tarafından layıkıyla kullanılmasını temin etme ilkelerini hayata geçirme kararlılığındadır.”