Eğitim Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a destek

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a destek

07.11.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 2023 Eğitim Vizyonun belgesinde de yer alan orta vadede yaz tatilinin kısaltılarak , okul gününün Avrupa ülkelerindeki gibi 200 güne çıkarılmasının eğitime çok olumlu yansıyacağına inanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Selçuka destek

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un bu yaklaşımını desteklediğini belirterek öğrencilerimizin dünyadaki akranları ile rekabet edebilmesi için pek çok alanda yenilik yapmak zorunda olduklarını belirtti.

İşte Hatice Yılmaz'ın değerlendirmeleri;

Haberin Devamı


21. yüzyılın başına kadar öğretmenin bilgi aktardığı, öğrencinin verilen bilgiyi ezberlediği, sanayi toplumunun gereklerine göre düzenlenmiş öğretim sisteminden bilgi toplumunun gerektirdiği öğretim sistemine geçiyoruz.


Yeni öğretim modelimizde öğretmenin konumu bilgi aktaran olmaktan sınıfına liderlik etmeye, öğrencinin konumu öğretmenin aktardığı bilgiyi ezberleyen (edilgen) olmaktan, öğrendiği bilgiyi kullanabilen ve bilgiden bilgi üretebilen (etken) olmaya dönüştü.
Eski öğretim yöntemlerinden farklı olarak öğrencinin öğrendiği bilgiyi kullanıp, yeni bilgi üretebilmesi için akademik öğretimin ve sosyal - sportif etkinliklerin yanında atölyelerde uygulama yapabileceği ders saatlerine de ihtiyacı var. Günlük ders saatimizi daha fazla artıramayacağımıza göre öğretim gün sayımızı artırmamız olmazsa olmaz gereklilik olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı


21.yüzyıl insanının sahip olması gereken beceri ve yetkinlikler arasında sayacağımız yaratıcılık ve entelektüel merak, eleştirel düşünme ve karmaşık problem çözme, bilgi, medya ve teknoloji okuryazarlığı, iletişim ve işbirliği becerileri, sorumluluk alma ve karar verme, problem tanımlama, formüle etme ve çözüm üretme becerisi, sosyal sorumluluk, müzakere ve bilimsel esneklik gibi beceriler öğrencilerimize kazandırmamız gereken yeni beceriler olarak karşımıza çıkmaktadır.