Gündem Milyonluk suçlama için iki tutuklama

Milyonluk suçlama için iki tutuklama

24.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Oyuncu Canan Hoşgör’ün 182 bin 76 dolarını (864 bin TL) çalmakla suçlanan sigortacı arkadaşı Ayşe C. ve şoförü Barış E. tutuklandı.

Milyonluk suçlama için iki tutuklama

Oyuncu - yönetmen Hamdi Alkan’ın eski eşi, oyuncu Canan Hoşgör, iddiasına göre 25 Haziran’da bankadan 182 bin 76 dolarını (864 bin TL) çekerek sigortacı arkadaşı Ayşe C.’nin İstanbul Çekmeköy’deki evine gitti. Daha sonra savcılığa başvuran Canan Hoşgör, Ayşe C.’nin evinde kahvesine uyku ilacı atılarak 182 bin 76 dolarının çalındığını bildirdi. Savcılık şikayet üzerine üç kişi hakkında soruşturma başlattı. Ayşe C.’nin şoförlüğünü yapan Barış E. ve arkadaşı Ali E. önceki gün gözaltına alındı.

Haberin Devamı

‘Yüzü çökmüştü’

Arkadaşı Ali E.’den uyku hapı alarak Ayşe C.’ye verdiğini belirten Barış E. ifadesinde, “Ofise gittim. Hapı Ayşe hanıma verdim. O esnada Canan hanım geldi. Ben oradan ayrıldım. Yarım saat sonra Ayşe hanım, mesaj atarak ‘Canan’ın arabasının kapısı açık, arkadaşın Ali araçtaki evrakı, verdiğim evrak ile değiştirsin’ dedi. Ayşe C.’nin 5 bin lira vereceği vaadi üzerine araca giden Ali evrakı bulamadı. 5 - 6 saat sonra Ayşe C. beni Çekmeköy’deki evine çağırdı. Eve gittiğimde Canan hanımı gördüm. Yüzü soluktu ve çökmüştü, gözlerinin etrafı da mordu. Halini sordum, kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Sonra evime gittim. Sabah Ayşe hanım aradı, ‘O iş tamam, eve gelebilir misin’ dedi. Hırsızlık olayına karışmadım.”

Haberin Devamı

Ali E. ise sorgusunda, Ayşe C.’nin Canan Hoşgör’ün çantasından evrak çalmasını istediğini ancak bu teklifi kabul etmediğini, hırsızlığı öğrendikten sonra da Canan Hoşgör’ü arayarak olayı ihbar ettiğini söyledi. Adliyeye sevk edilen iki şüpheliden Barış E. ‘Beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan bir kişiye karşı yağma’ suçundan tutuklandı. Ali E. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Daha sonra gözaltına alınan Ayşe C. de “Beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan bir kişiye karşı yağma” suçundan tutuklandı. Ayşe C. ile çalışan Burcu E. ise adli kontrol tedbiriyle bırakıldı.

‘Çantam yok dedi’

Ayşe C. ifadesinde, “Canan Hoşgör bana sigorta işlerini yaptırdı. Çarpması olduğunu söyleyerek su isteyip içti. Kendisini iyi hissetmediğini söyledi, evime gitmek için teklifte bulundu. Ben de kabul ettim. Çekmeköy’deki evime gittik. Çocuklarla yemek yedik. Canan hanım kötü bir gün geçirdiğini, bende kalmak istediğini söyledi. Gece 01.30-02.00 sıralarında Canan hanım koltukta telefonuyla oynuyordu, ben de ekmek almak için dışarıya çıkıp geri geldim. Döndüğümde Canan hanım çantasının olmadığını söyledi. Ben de ‘şaka yapıyorsun’ dedim. Evimde, aracımda Canan hanımın bahsettiği çantayı görmedim” dedi. YÜKSEL KOÇ DHA