Milli Takım Mircea Lucescu: "Mecburen gençlere yönelmek zorunda kaldık"

Mircea Lucescu: "Mecburen gençlere yönelmek zorunda kaldık"

06.09.2018 - 18:51 | Son Güncellenme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, UEFA Uluslar B Ligi'ndeki Rusya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Mircea Lucescu: Mecburen gençlere yönelmek zorunda kaldık

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, UEFA Uluslar B Ligi'nde karşı karşıya geleceği Rusya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Rusya, Dünya Kupası'nda akıllıca oynadılar"

"Rusya Dünya Kupası öncesi son maçını bizimle yaptı, şimdi de kupadan sonra ilk maçını bize karşı oynuyor. Dünya Kupası'nda akıllıca oynadılar, oyun disiplini açısından organizeydiler."

"Arda, Emre, Selçuk, Hakan Balta..."

"Oyuncuların hepsini birden değiştirmek istemiyordum. Eski ekip Türk futboluna büyük katkılar verdi. Arda, Emre, Selçuk, Hakan Balta... Üst seviyede kalmak istiyorsanız değişim gerekiyor."

"Mecburen gençlere yönelmek zorunda kaldık"

"Türk Ligi'nde çok yabancı olması, beni başka alternatiflere yönlendirdi. İçeride ve dışarıda oynayan genç oyuncuları çağırdım, bu da bir sorumluluk gerektirdi. 8 oyuncumuz bu sene kulüp değiştirdi. Galatasaray'da, Beşiktaş'ta, Fenerbahçe'de 1 tane yerli oyuncu oynuyordu. Mecburen gençlere yönelmek zorunda kaldık. Zamana ihtiyacımız var."

Haberin Devamı

"Hepsine çok güveniyorum"

"Oyuncularımın hepsine çok güveniyorum, hepsi iyi yerlere geldiler ve daha da gelecekler. Zeki 2. Lig'den Lille'e, Okay Celta Vigo'ya, Emre ve Ömer Galatasaray'a, Çağlar Leicester'a, Tarkan Kasımpaşa'ya geldi. Oyuncular daha üste çıkıyorlar.

"Ben 3-4 takımdan bir milli takım kurayım isterdim"

"20 takımdan gelen oyunculardan kurulu bir ekibiz. Ben 3-4 takımdan bir milli takım kurayım isterdim. Ama çok güveniyorum ekibime, çok hırslıyız ve bütün her şeyi vereceğimize inanıyorum. Biraz sabır gerekiyor, herkes sabır göstermeli."

"Elimdekilerle çalışmak zorundayım"
"Elimdekilerle çalışmak zorundayım şu anda. Yabancı kararı federasyon tarafından alınacak ve medya tarafından da konuşulacak. Türk futbolunun yetenekli oyuncuları var. Eğitmek, disipline etmek, profesyonel futbolu öğretmek lazım. 2002'de Dünya 3. olan milli takımda Galatasaray'dan 8 oyuncu vardı. Sadece çalışmak lazım."

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü ise; "Gençler olarak Avrupa'da top oynuyoruz. Buraya geldiğimiz için mutluyuz. Buraya geldikten sonra yorgunluğu değil de, neleri başarabiliriz, onları konuşuyoruz. Genç bir takımız, iyi bir enerjimiz var, birbirimize güveniyoruz." ifadelerini kullandı.