Gündem Misafirlerinizi büyüleyeceğiniz peynirli börek tarifleri

Misafirlerinizi büyüleyeceğiniz peynirli börek tarifleri

27.04.2018 - 17:16 | Son Güncellenme:

İç harcı ile damaklarda harika bir tat bırakan peynirli börekleri evde yapmak artık çok kolay. İşte misafirlerinizi büyüleyeceğiniz peynirli börek tarifleri…

Misafirlerinizi büyüleyeceğiniz peynirli börek tarifleri

Peynirli gül böreği tarifi

Haberin Devamı

Gül böreği için malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım bardak su

İçi için;

  • 1 kâseye yakın beyaz peynir
  • Yarım demet kadar maydanoz
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Üzeri için;

  • Yumurtanın sarısı
  • Susam

Peynirli gül böreği yapılışı

Peynirli böreği yapmak için ilk adımınız yufkaları üst üste koyup 4 eşit parçaya üçgen şeklinde kesmek olmalıdır.
Daha sonra iç harcı yapabilmeniz için gerekli olan peyniri çatalla ezdikten sonra üzerine ekleyeceğiniz ince ince doğradığınız pul biber ve maydanoz ile birlikte karıştırma işlemine başlayınız. Sonrasında sosu için gerekli olan sıvı yağı ve suyu bir kap içerisine alıp karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı üçgen şeklinde kestiğiniz yufka parçalarının üzerine sürün.
Geniş olan kenarlara peynirli iç harcınızı koyduktan sonra rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırarak gül şeklini almasını sağlayın. Gül şeklini elde ettiğiniz börekleri yağlı kâğıtlı fırın tepsisine yerleştirmeye başlayın. Hazırladığınız bütün yufkaları tek tek aynı işlemden geçirip tepsiye dizmeye devam edin. Elde ettiğiniz peynirli böreklerin üzerlerine yumurta sarısını bir fırça yardımı ile sürüp susamları üzerlerine serpiştirin. Fırınınızı 175 derecede ısıttıktan sonra üzerleri kızarıncaya dek pişirin. Bu şekilde börekleriniz sunulmaya hazırdır, afiyet olsun.

Haberin Devamı

Pileli peynirli börek tarifi

Pileli peynirli börek için malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 kaşık yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için;

  • 300 gram lor peyniri
  • Bir tutam kadar maydanoz

Üzeri için;

  • Geriye kalan sos

Peynirli pileli börek yapılışı

Pileli peynirli börek tarifi için öncelikle sosu hazırlamalısınız. Bunun için de öncelikle sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir kap içerisine alıp karıştırın. Daha sonra iç harcı için lazım olan lor ile maydanozu başka bir kap içerisinde harmanlayın.

Sonrasında 1 tane yufkayı düz zemine serin ve her yerine hazırladığınız sosu sürün. Yufkanın üzerine hazırladığınız peynirli iç harcı serpiştirin. Daha sonra yufkanın herhangi bir kenarından başlamak üzere parmak uçlarınız ile ortasına kadar pile şeklini alacak şekilde büzmeye başlayın. Daha sonra diğer kenarına da aynı işlemi uygulayıp ortada birleştirin.
Pile şeklini alan yufkanızı ortadan ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin ve bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.

Haberin Devamı

En son olarak geriye kalan sosu her tarafı eşit olacak şekilde böreğin üstüne sürüp bir saate yakın bekletin. Hazırladığınız peynirli böreği, daha önceden 190 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra istediğiniz şekillerde dilimleyerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.