SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mısır püskülü çayının faydaları nelerdir?

Mısır yedikten sonra kabuğunda kalan lif benzeri sarı püskülleri atıyor musunuz? Bu püsküllerden binbir derde deva mısır püskülü çayı yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Mısır püskülü çayı zengin bir C ve K vitamini, potasyum ve antioksidan kaynağıdır. Mısır püskülü çayı kalp hastalıklarından cilt hastalıklarına birçok rahatsızlığı doğal yoldan tedavi edebilir. Mısır püskülü çayının faydaları nelerdir ve bu faydalardan yararlanmanız için mısır püskülü çayı nasıl yapılır sorularını sizler için cevapladık. İşte mısır püskülü çayının faydaları ve yapımı…

|

Amerikan yerlileri ve Çinliler tarafından diyabet gibi çeşitli hastalıklara karşı kullanılan mısır püskülü çayının faydaları say say bitmez. Mısır püskülü çayı sağlığınızı geliştirmek için doğal bir ilaç arıyorsanız mutlaka denemeniz gereken mükemmel bir seçenek. Mısır püskülü çayının harika bir tadı ve zengin antioksidan, vitamin ve mineral içeriği vardır. İster bir hastalığınızı tedavi etmeye çalışıyor olun, ister genel sağlığınızı iyileştirmek istiyor, mısır püskülü çayı derdinize deva olacaktır. İşte mısır püskülü çayının faydaları ve yapımı…

Mısır püskülü çayının faydaları nelerdir?

Zengin bir C vitamini deposudur

Mısır püskülü çayı yüklü miktarda C vitamini içerir. C vitamini kalp hastalıklarını ve zararlı serbest radikallerin vücutta ilerlemesini önler. Ayrıca tüm hayati organların en iyi şekilde çalışması için gerekli olan düzenli kan dolaşımını sağlar.

Kan şekerini düşürür

Mısır püskülü çayı yüksek tansiyonlu insanlar için mükemmeldir. Vücuttaki insülin seviyelerini arttırarak kan şekeri seviyelerini azaltır.

Gut hastalığını azaltır

Mısır püskülü çayı gut hastalarının ağrılarını azaltabilir. Günde 3 bardak mısır püskülü çayı içerek başlayın. Ağrılarınızın azaldığını fark ettiğinizde günde 1 bardağa düşebilirsiniz.

Altını ıslatma problemini tedavi eder

Uyurken altını ıslatmak hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülen bir şeydir. Uzmanlar altını ıslatma problemi olanların gece yatmadan önce 1 bardak mısır püskülü çayı içmelerini öneriyor.

Böbrek problemlerini tedavi eder

İdrara çıkarken ağrı, idrar yolu enfeksiyonu, idrar yolu iltihabı, böbrek taşı gibi böbrek problemlerini mısır püskülü çayı içerek tedavi edebilirsiniz.

Sindirimi kolaylaştırır

Bu çay sindirimi kolaylaştırmaya ve sindirim problemlerini tedavi etmeye yardımcı olur. Mısır ipek çayı karaciğer tarafından safra salgısını uyararak yiyeceklerin uygun sindirilmesini sağlar.

Kanamayı kontrol eder

Mısır püskülü çayının içeriğindeki K vitamini kanamayı kontrol eder. Özellikle doğum yapacak kadınlar bu çaydan bol bol tüketmeli.

İyi bir idrar söktürücüdür

Mısır püskülü çayının idrar söktürücü özelliği vücuttan toksinlerin ve diğer zararlı maddelerin atılmasını sağlar.

Cilt rahatsızlıklarına iyi gelir

Mısır püskülü çayı ciltte çıkan döküntü, çıban gibi rahatsızlıkları tedavi edebilir. Ayrıca sinek ve böcek ısırıklarından kaynaklanan kaşıntı ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.

Mısır püskülü çayı nasıl yapılır?

1.adım: 1 yemek kaşığı mısır püskülünü 1 bardak su içinde kaynatın.
2.adım: Kaynattıktan sonra 15 ila 20 dakika boyunca demlemeye bırakın.
3.adım: İçilebilecek kıvama geldiğinde dilerseniz tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
4.adım: Kalan çayı 2 ila 3 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

Uzmanların yetişkinlere günde 2 ila 3 defa 1 bardak mısır püskülü çayı içmelerini öneriyor. Çocuklar için bu miktar günde 1 bardaktır. Bu çayı herhangi bir rahatsızlığını tedavi etmek için içiyorsanız, kullandığınız ilaçlarla etkileşime girmeyeceğinden emin olmak için bir uzmanla görüşün.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.