Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor Ne kadar iyi huylu tümörler olsalar da miyom dokusu içinde 1000’de 1 olasılıkla kanser dokusu bulunabildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, “Ayrıca rahmin iç duvarında yerleşmiş olan miyomlar embriyonun gelişmesine engel olarak çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor” dedi.
9.10.2023 Genel Sağlık
Sebze ağırlıklı beslenme miyom riskini azaltıyor!
Sebze ağırlıklı beslenme miyom riskini azaltıyor! Kadın Hastalıları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ulkar Heydarova, kadınlarda sıklıkla görülen miyomlar hakkında açıklamada bulundu. Miyomların rahim kası kaynaklı iyi huylu tümörler olduğunu söyleyen Op. Dr. Heydarova, "Üreme çağındaki her 3 kadından birinde görülmekte olup, yaş arttıkça sıklığı da artmaktadır. Obezite, erken yaşta adet görme ve aile öyküsü miyom görülme sıklığını arttırmaktadır. Kırmızı etten zengin diyette risk artarken sebze ağırlıklı beslenmede ve düzenli egzersiz ile risk azalmaktadır" dedi.
4.08.2021 Genel Sağlık
Adet kanamasının normalden uzun sürmesi neyin belirtisi olabilir?
Adet kanamasının normalden uzun sürmesi neyin belirtisi olabilir? Genellikle östrojen hormonunun neden olduğu ve iyi huylu tümör olarak bilinen miyomlar, üreme dönemindeki her 5 kadından 1’inde görülüyor. Adet kanamasının yoğun olmasına ve normalden uzun sürmesine yol açabilen miyomlar ile ilgili merak edilenleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Nurcan Dalan anlattı
5.12.2020 Kadın Sağlığı
Miyom nedir?
Miyom nedir? Rahimde çıkan urları ifade eden miyom nedir, neden olur? Kadınların türlü sıkıntılar yaşamasına sebep olan miyom nasıl tedavi olur?
27.12.2018 Kadın Sağlığı