SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mobilyalarınız eskidiyse atmak zorunda değilsiniz

Mobilyalarınızı değiştirmek yerine ufak dokunuşlarla çok daha yeni bir görünüm sağlayabilirsiniz. İşte hayranlık uyandıran, her tarz yaşam alanına uyum sağlayabilecek, hem ekonomik, hem pratik, hem de şahane görünen mobilya fikirleri...

|

Mobilyalarınızdan sıkıldınız ve evinize yeni bir soluk katmak istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı da bilmiyor musunuz? Üstelik evinizi baştan aşağı değiştirmek ya da mesela tüm oturma grubunu yenilemek de bir hayli pahalıya patlıyor değil mi? En iyisi ufak tefek değişikliklerle yeni bir hava, taze bir atmosfer ortaya çıkarabilmek... Ama nasıl? İşte bu yazımızda aklında böyle sorular olan okurlarımızın bayılacağı fikirlerle dolu bir derleme hazırladık. Hepsi hayranlık uyandıran, her tarz yaşam alanına uyum sağlayabilecek, hem ekonomik, hem pratik, hem de şahane görünen mobilya fikirleri!

(InteriorDave / homify.com.tr)

Manavlardan alabileceğiniz kasalar

Kendin-yap ürünlerini ve bu tarz uğraşlarla vakit geçirmeyi sevenler için harika bir fikirle başlayalım: Ahşap meyve kasalarından istediğiniz yerde kullanabileceğiniz rengarenk raflar. Meyve kasası bulmak oldukça kolay, mahalledeki manavınıza sormanız bile yeter. Ahşap boyası ile bu kasaları rengarenk boyamak da bu tarz işlerden anlamayanlar için bile çocuk oyuncağı. Salonunuza, bahçenize ya da mutfağınıza bu rengarenk kasaları raf olarak yerleştirerek capcanlı bir doku kazandırabilirsiniz.

Salonun havasını değiştirecek sehpalar(Hande Köksal Interiors / homify.com.tr)

Eğer oturma odanıza olabilecek en ekonomik yöntemle ve en az değişiklikle yenilik katmak istiyorsanız orta sehpanızı değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. Orta sehpalar oturma alanlarını genelde sanıldığından çok daha fazla etkileyen estetik unsurlar ve eski orta sehpanızı modern, göz alıcı ve gösterişli bir sehpa ile değiştirdiğinizde onun taze enerjisi tüm salona yayılacaktır.

Değişik komodinler

(Jigsaw Interior Architecture / homify.com.tr)

Orta sehpalar oturma odaları için neyse, komodinler de yatak odaları için odur diyebiliriz. Yani yatak odasında bir değişim yaratmak istiyorsanız farklı tasarımlı, yenilikçi, ezber bozan komodin tasarımlarına bir göz gezdirmenizi tavsiye ediyoruz. Bu örnekte eski valizlerin çarpıcı renklerle yeniden hayata döndürülüp bir araya getirilerek şahane bir komodine dönüştüğünü görüyoruz.

Aydınlatma üniteleri

(Zapalgo / homify.com.tr)

Işıklandırma bir evin atmosferini belirleyen en önemli gizli öznedir. İyi bir aydınlatma her zaman daha enerjik, daha pozitif ve etkileyici yaşam alanları ortaya çıkarır. Evinizdeki eskimiş ampulleri değiştirerek bile evinize yeni bir ışıltı kazandırabilirsiniz. Ancak bunun bir adım ötesi tabii ki artık pek çok farklı model yelpazesine farklı olan, birbirinden güzel tasarımlarıyla sıra dışı ve dikkat çekici ışıklandırma ögeleri kullanmak. Eski avizelerinizi, lambaderlerinizi çağdaş tasarımlarla değiştirin ve farkın keyfini çıkarın.

Örgü puflar

(Karlems Ladchen / homify.com.tr)

Bu senenin en öne çıkan dekorasyon trendlerinden biri de örgü puflar. Salonlarda da, yatak odalarında da, çocuk ve genç odalarında da kullanılabilen ve dekorasyona sıcak bir yuva hissi ve konfor katan örgü puflar değişim isteyenler için ekonomik ve kolay bir seçenek. Üstelik eğer örgü örmeyi seviyorsanız kendiniz de yapabilirsiniz!

Piknik masalarını içeri taşıyın

(Karin Armbrust / homify.com.tr)

Dış mekanlarda kullanılmasına alışık olduğumuz bazı mobilya ve malzemelerin iç mekanlarda da kullanılmaya başlaması da yeni dekorasyon trendlerinden biri. Yemek masanızdan sıkıldıysanız şöyle geniş bir piknik masası ile değiştirmeye ne dersiniz? Hem doğal, hem sıra dışı, hem de oldukça eğlenceli ve sıcak bir fikir.

Büfe tipi konsollar

(Studio Michael Hilgers / homify.com.tr)

Salonlarda kullanılan büfe tipi konsollar artık eskide kaldı diye düşünmeye başlamıştık ama yepyeni model ve tasarımlarla 90lı yıllardan bugüne dönmeye hazırlanıyor gibiler. Minimal çizgilere sahip, çağdaş ve fonksiyonel tasarımlı büfeler, eski ağır, hantal ve süslü büfe modellerinin aksine hem alan kazandırıyor hem de estetik olarak çevresine yalın bir güzellik katıyor. Örneğin bu örnekteki konsol çift taraflı tasarlanmış ve bu sayede açık planlı salonu bölen bir seperatör işlevi üstleniyor. Üstelik raflarının yanı sıra bir de açılır kapanır bir masaya sahip, yani istenildiğinde harika bir çalışma alanına dönüşüyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.