Modanın Yeni Boyutları: Cruise, Resort ve Pre-Fall!

Modanın çılgınca değişen gündemine yepyeni bir soluk getiren tasarımlar, uzun zamandır ünlü büyük markaların koleksiyonlarına yepyeni isimlerle giriş yapıyor.

Noel tatilinin kışa gelmesi ve jet sosyetenin sıcak iklimlere akın etmesiyle ortaya çıkan ara versiyon ihtiyacı, moda devlerinin Resort ve Cruise koleksiyonları ile gideriliyor.

Dünyaca ünlü markalar, standart sezon koleksiyonlarına ilaveten hazırladıkları bu özel tasarım serileri için, birbirinden yaratıcı defilelere de imza atmaktan geri kalmıyor.

Örneğin, Chanel markasının 2019 Resort koleksiyonunu tanıtmak için Coco Chanel'in Güney Fransa'daki yazlık evinin adını taşıyan La Pausa adında bir yolcu gemisi yaratması ve yeni koleksiyonu bu konsteple tanıtması oldukça ilginç ve baş döndürücüydü.

Haberin Devamı

Pre-Fall Nedir?

"Moda öncesi moda" olarak da adlandırabileceğimiz ve hazır giyim markalarının, podyumlardaki sıra dışı tasarımlara ayak uydurması için uyarlanmış yeni bir koleksiyon tarzı diyebiliriz. Standart koleksiyonlar, yıl içerisinde iki kategori olarak değerlendirilirken son yıllarda bu davranış, pre-fall koleksiyonları sayesinde ara sezonları da içine alan geniş bir yelpazeye evrilmiş durumda. Bunun gereksinimlerinden biri, artık mevsimlerin yaz ve kış, soğuk ya da sıcak gibi keskin çizgilerle birbirinden ayrılmıyor olması...

Modanın Yeni Boyutları: Cruise, Resort ve Pre-Fall

Yazlık elbise ve kıyafetleri artık senenin tüm mevsimlerinde rahatça giyebiliyor oluşumuz da pre-fall koleksiyonlarına ilham veren başlıca doğal etkenler arasında bulunuyor. Avantajları ise hem modayı takip edenler hem de tasarımcılar açısından oldukça büyük önem taşıyor. Tasarımcılar, hem bir sonraki sezonun trendlerini ön gösterime çıkararak tüketicinin nabzını tutuyor hem de gelecek sezonun trendleri hakkında fikir sahibi olarak yatırım yapmamıza katkıda bulunuyor. Evet; yatırım yapmak dedim zira sezonun soğuk etkisine rağmen markaların yeni koleksiyonlarına ait yazlık kıyafetleri oldukça hesaplı fiyatlarla edinmemiz, üstelik bunu gelecek sezonun modasından yapabilmemiz büyük bir konfor açıkçası...Bunun için yatırım yapmaya değer diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Modanın Yeni Boyutları: Cruise, Resort ve Pre-Fall

"Kimin için Moda?" Kavramına Yanıt

Ünlü markaların defilelerinde, podyuma çıkan tasarımlar birçok kişi tarafından sokakta rahatlıkla tercih edilebilir modellerden oluşmuyor bilindiği gibi. Tam da bu noktada, "moda moda için mi yaratılıyor? yoksa gerçekten kullanılmak için mi?" sorusunu da beraberinde getiriyor. Modaya yön veren global tasarımcıların bu önemli sorunsala yaklaşımı olarak pre-fall koleksiyonlarını gelliştirdiklerini düşünebiliriz. Evet, önemli defileler o sezonun trendleri hakkında fikir sahibi yapıyor. Ancak pratikte hangi tasarımlar üzerinde kullanılacağını bana göre pre-fall koleksiyonlarındaki ürünler belirliyor. Pre-fall koleksiyonlarında görebileceğiniz ürünler, hem markanın yalın trend yorumlarını hem de giyilebilir moda ölçütünü önümüze seriyor. Geleneksel olarak "mevsimlik" olarak adlandırdığımız ve günümüzün trend deyimiyle pre-fall tasarımları, herkesin moda akımına dahil edilmesi anlamında büyük işler başarıyor.

Haberin Devamı

Modanın Yeni Boyutları: Cruise, Resort ve Pre-Fall


Yepyeni bir yıla girerken 2019 yılı için ünlü markaların tasarladığı pre-fall koleksiyonlarını incelemenizi tavsiye ederim. Şık ve paha biçilemez parçalara, bu koleksiyonun avantajlarından faydalanarak daha kolayca sahip olabilmenizi umuyorum.

Yeni yıl hepimize sevdiklerimizle birlikte huzur, mutluluk, sağlık, bolluk ve başarılar getirsin. Şimdiden tüm okuyuculara mutlu yıllar diliyorum.

Sevgilerimle.

Filiz ADAR

Fotoğraflar: Atakan Divitlioğlu

Instgrm: @decocosh

Twitter: @flzadar

Blog: moonmoda3d.blogspot.com