Modanın Yeni Stili: Giyilebilir Çantalar

Yeni sezonun en ilginç trendlerinden biri de şüphesiz, derin cepler ve sıra dışı yerlerde karşımıza çıkan çantalar… Kemerler, askılar, ceket uçları ve paçalara varan geniş bir alanda tasarlanmış ve şaşırtıcı ölçüde geniş hacimli bölmeler… Adeta birer çanta görevi gören derin ve hacimli ceplerin yanı sıra gerçek anlamda çanta tasarımları da bütün bu söylediğim yerlerde artık birer aksesuar olarak karşımıza çıkıyor. Bu çılgın akım, dünyanın en önemli moda evlerinin de yakın markajında yer alıyor.

Eskiden sadece kargo pantolonların bacak ve cep yerlerinde görmeye alıştığımız derin cepler, 2019 moda trendleri ile birlikte, elbise, bluz, ceket gibi birçok farklı tasarımda da kullanılıyor. Rahat, serbest ve şık bir stile sahip olan bu tasarımların bana göre en ilginç yanlarından biri, sadece sokak stilinde değil, tüm kıyafet modellerinde kullanılıyor oluşu. Bu sayede, saten bir elbisede ya da çok şık bir yazlık ceket üzerinde de bu ceplerin kullanılışına hep birlikte şahit olabiliriz.

Haberin Devamı

Pantolon askısı üzerine yerleştirilmiş çantalar, omuz çantası ile bel çantasının adeta şık bir sentezi gibi görünüyor. Bu tip çantaları kullanan ünlü tasarımcılardan biri de Jacquemus’tu. Aynı şekilde, bel kemerleri üzerinde tasarlanmış ve farklı ebatlardaki çantalar da hem geçen sezonun hem de bu sezonun gözde tasarımları arasında olmayı sürdürüyor. Bel çantaları ve türevlerinin kullanım sırasında sağladığı en önemli avantaj, elleri serbest bırakan bir tarza sahip olması. Bu sayede, cep telefonunuzla geçirdiğiniz zamanlarda, çantanızı kollamak zorunda kalmayacaksınız. Derin cepler ise fonksiyonel kullanımdan ziyade, daha çok görsel olarak yarar sağlayacak gibi görünüyor.

Modanın Yeni Stili: Giyilebilir Çantalar

Yeni stilleri keşfetmeye devam etmek üzere...

Sevgiler

Filiz ADAR

Blog: decocosh.blogspot.com

Instagram: @decocosh