Denizli Modern Sulamada 570 Üreticiye Toplam12 Milyon Lira Destek

Modern Sulamada 570 Üreticiye Toplam12 Milyon Lira Destek

19.06.2019 - 12:15 | Son Güncellenme:

Modern sulamada 570 üreticiye toplam12 milyon lira destek

Modern Sulamada 570 Üreticiye Toplam12 Milyon Lira Destek

DENİZLİ'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, çiftçilerin tarımsal sulamalarda bilinçsiz uygulamaların önüne geçmek, daha kaliteli üretim yapılmasını ve kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesini sağlamak amacıyla başvuru yapan 570 üreticiye sulama projelerini tamamlamalarıyla toplam 12 milyon 203 bin lira hibe ödemesi yapılacağı bildirildi.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 Yılı 15. Etap Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan üreticilerle, Hibe Sözleşmesi İmza Töreni düzenledi. Törene Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erkan Türkeli ve hibe almaya hak kazanan çiftçileri katıldı. Törende konuşan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, amaçlarının, Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımı yaygınlaştırmak olduğunu ifade ederek, "Destek programıyla tarımsal sulamalarda bilinçsiz uygulamaların önüne geçilecek, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılması sağlanacak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi gerçekleştirilecek. Tarım sektörü, sosyal ve ekonomik açıdan ülkemiz ve ilimiz için hiçbir zaman göz ardı edilemeyecek olan stratejik öneme sahiptir" dedi.

Destek programı kapsamında 2012 ile 2018 yılları arasında kurulumu tamamlanan toplam 695 bireysel sulama sistemi başvurusu için toplam 14 milyon 218 bin lira hibe ödemesi yapıldığını belirtern Erkaya, bununla birlikte 40 bin 877 dekar alanın modern sulama sistemleri ile buluşturulduğunu söyledi. Erkaya, 2019 yılında ise hibe almaya hak kazanan 570 üreticiye bireysel sulama sistemleri projelerini tamamlamaları halinde toplam 12 milyon 203 bin lira hibe ödemesi yapılacağını, 31 bin 492 dekar alanında modern sulama sistemleriyle buluşacağının da altını çizdi. Tören, üreticilerle hibe sözleşmesinin imzalanmasıyla sona erdi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF