Galler'de bir anne, obez olmasını engellemediği kızının ölümüne neden olduğunu itiraf etti
Galler'de bir anne, obez olmasını engellemediği kızının ölümüne neden olduğunu itiraf etti Galler’de bir anne, kızının obez olmasını engellemeyerek kasıtsız bir şekilde ölümüne yol açtığı yönündeki suçlamaları kabul etti.
21.12.2022 Dünya
Morbid Obezite Nedir? Kimlere Morbid Obez Denir, Normal Obezden Farkı Ne?
Morbid Obezite Nedir? Kimlere Morbid Obez Denir, Normal Obezden Farkı Ne? Obezite, vücuttaki yağ - kas oranının bozulmasıyla oluşan kronik bir hastalıktır. Sadece metabolizmaya bağlı nedenlerle değil çevresel faktörlere bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Yaş, cinsiyet ve yanlış beslenme alışkanlıkları semptomların görülmesine neden olur. Obezite çeşitleri nelerdir? Kimlere morbid obez denir? Sizin için tüm yönleriyle derledik.
17.02.2021 Sağlık
Obezite hayatınızı nasıl kısaltıyor?
Obezite hayatınızı nasıl kısaltıyor? 2050 yılında 92 milyon kişinin obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını daha erken kaybetmesi bekleniyor!
Mide balonu nedir?
Mide balonu nedir? Son yıllarda obezite alanında sık kullanılan ameliyatsız yöntemlerden biri olan Mide Balonu özellikle morbid obezlerde ameliyat risklerini düşürmek için kullanılıyor.Konu ile ilgili Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Kar önemli bilgiler aktardı.
2.07.2018 Diyetler
Obezite sorunu ile mücadele eden 8 çocuk
Obezite sorunu ile mücadele eden 8 çocuk Obezite çağımızın hastalığı. Endüstrinin çok fazla ürün ve gıda sunmasıyla beraber otokontrolü sağlayamayan ya da genetik olarak yatkınlığı olan bireyler aşırı kilo sorunu ile mücadele ediyor. Obezite yalnızca yetişkin bireylerde değil ayrıca küçük çocuklarda da görülebiliyor. İşte ne yedi de bu hale geldi diyeceğiniz aşırı kilolu 8 çocuk...
15.03.2018 Hayat