Gündem Motosikletliler Mehmetçik için caddelere çıkıyor

Motosikletliler Mehmetçik için caddelere çıkıyor

10.02.2018 - 17:04 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan askerler için motosikletliler bir anma etkinliği düzenliyor. Türkiye Motosiklet Platformu çağrısına kulak veren motosikletliler yarın 16.00’da Türkiye’nin 32 ilinde bir araya gelerek sürüş yapacak.

Motosikletliler Mehmetçik için caddelere çıkıyor

Türkiye’nin terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik askeri operasyonu sırasında şehit olanlar ve Zeytin Dalı Operasyonu’na katılan askerlere destek olmak için Türkiye Motosiklet Platformu bir çağrı yapmıştı. Şehit olanları anmak ve askerlere moral vermek isteyen iki teker tutkunları kısa süre içinde organize olurken, 32 ilde toplanma kararı alındı. İstanbul’un yanı sıra Çanakkale, İzmir, Ankara, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne gibi 32 ilden 25-30 bin iki teker tutkunu destek sürüşüne katılma kararı aldı. Ayrıca Irak-Kerkük, Almanya ve Hollanda’da yaşayan Türk motosikletliler de eş zamanlı olarak sürüş yaparak Zeytin Dalı Operasyonu’na katılma kararı aldı.

Haberin Devamı

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Özsoy, “ Askerlerimiz için bir şeyler yapmak ve yanlarında olduğumu bilmelerini istedik. Şehitlerimizi anmak ve askerlerimize moral vermek için çok geniş katılımlı bir ortak sürüş hazırladık. Yurtdışından da destek gördük. Toplam 136 motosiklet kulübünden binlerce motosikletli bizimle olacak. “ dedi. İstanbul’da ki destek sürüşü Kadıköy-Suadiye Otel önünde 16.00’da başlarken Kadıköy İskele Meydanı’nda istiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile son bulacak.