Siyaset Muhalefette yeni ittifaka doğru

Muhalefette yeni ittifaka doğru

15.11.2018 - 17:55 | Son Güncellenme:

Yaklaşan yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği arayışına yönelik temaslarını hızlandıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesinin ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nu da ziyaret edecek.

Muhalefette yeni ittifaka doğru

24 Haziran seçimlerinden önce Millet İttifakı'nın kurulmasına öncülük eden Kılıçdaroğlu'nun, yerel seçimlerde de benzer bir birliktelik sağlamayı amaçladığı öğrenildi. CHP'de bazı belediyeler için HDP yönetimi ile de "resmi olmayan" görüşmelerin başladığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu'nun parti içinde genel başkanlık iddiasını sürdüren Muharrem İnce ile de önümüzdeki hafta bir görüşme yapacağı bildirildi.

Haberin Devamı

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, diğer partilerle işbirliği yollarını aramaya başlayan Kılıçdaroğlu, bu çerçevedeki temaslarını artırmaya hazırlanıyor. Geçen günlerde İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret eden ve iki parti arasındaki olası işbirliğinin zeminini yoklayan Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki hafta Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nu da ziyaret edeceği öğrenildi.

Yeni ittifaka doğru

Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumunu öncesinde "hayır" cephesinin öncülüğünü yapmış, 24 Haziran sürecinde ise İYİ Parti ve Saadet Partisi ile kurulan Millet İttifakı'nın oluşmasında oyun kurucu rolü üstlenmişti. Kılıçdaroğlu'nun bu iki birlikteliğin sonuçlarından memnun kaldığı, yerel seçimlerden önce de benzer bir birliktelik yaratmayı amaçladığı öğrenildi. Görüşmelerin ana eksenini ise öncelikli olarak Ankara ve İstanbul'un oluşturacağı kaydedildi. CHP'nin bazı belediyeler için HDP yönetimi ile de "resmi olmayan" görüşmelere başladığı kaydedildi.

Haberin Devamı

İslam'dan "teşekkür" ziyareti

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, CHP listelerinden milletvekili seçilen, daha sonra istifa ederek Saadet Partisi'ne geçen İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü sırasında doktorluğunu yapan İslam ile belli aralıklarla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Dünkü görüşmede ise İslam hakkında, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatılması konusu gündeme geldi. Yaklaşık 10 dakika süren görüşmede İslam, CHP'den kendisine destek veren açıklamalar gelmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Görüşmede, seçimlerde işbirliği konusunun gündeme gelmediği, Kılıçdaroğlu'nun bu çerçevedeki görüşmesini Karamollaoğlu ile yapacağı öğrenildi.

Kurmaylar olumlu bakıyor

CHP kurmayları, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin yeniden bir araya gelmesi fikrine sıcak bakıyor. Kurmaylar, Millet İttifakı'na destek veren seçmenin, gelinen aşamada birbirinden uzaklaşmadığının görüldüğünü belirtirken, yeni bir birlikteliğin yerel seçimlerde olumlu sonuç vereceği değerlendirmesini yapıyor.

Haberin Devamı

İnce randevu istedi

Edinilen bilgilere göre Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'ndan randevu talebinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun da talebi kabul ettiği görüşmenin önümüzdeki hafta gerçekleşmesinin planlandığı bildirildi. İnce'nin, Kılıçdaroğlu'na belediye başkan adaylarının belirlenmesi süreciyle ilgili görüşlerini aktarmak ve eleştirdiği bazı konuları paylaşmak istediği öğrenildi. İnce'nin memleketi Yalova'nın belediye başkanı Vefa Salman'ın yeniden gösterilmesini istemediği biliniyordu. Randevu talebinin, Salman'ın önceki gün açıklanan 147 aday arasında yer almasının hemen ardından gelmesi dikkati çekti. CHP'nin İstanbul adayını parti üyelerinin belirlemesini isteyen ve bu şartla aday olabileceğini açıklayan İnce'nin görüşmede, bu konuyu da gündeme getirmesi bekleniyor.

Yazarlar