Siyaset Muhalifler olağanüstü PM toplantısı istedi

Muhalifler olağanüstü PM toplantısı istedi

16.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Muhalifler olağanüstü PM toplantısı istedi

Yerel seçimlerde yarışacak adayların “neredeyse” tamamını belirleyen CHP’de tartışmalar sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Şubat’ta düzenlenen son PM toplantısında kalan adayların belirlenmesi ve şu ana kadar belirlenen adaylarda “revizyon” yapma yetkisini 14 ret oyuna karşılık 43 oyla almıştı. Kılıçdaroğlu, aldığı yetki çerçevesinde Şanlıurfa Siverek’te Mehmet Fatih Bucak, İstanbul Maltepe’de mevcut başkan Ali Kılıç olmak üzere 24 adayını daha belirlemişti. Özellikle Bucak’ın aday gösterilmesi parti içinde sert tartışmalara neden oldu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun yetki talebine ret oyu veren PM üyelerinden dün yeni bir çıkış geldi. Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Gökhan Günaydın, Ali Şeker, İlhan Cihaner, Hakkı Süha Okay ve Gaye Usluer’ın de arasında bulunduğu 12 PM üyesi bir dilekçe hazırlayarak Genel Başkan’ın PM’yi olağanüstü toplamasını talep etti. Dilekçe dün gece 22.00 sıralarında PM üyesi Ekrem Kerem Oktay tarafından Genel Merkez’e götürüldü. Ancak Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in, “evrakı işleme koyacak personelin bulunmadığını” ifade etmesi üzerine Oktay’ın dilekçeyi teslim edemeden geri götürdüğü öğrenildi. Dilekçenin bugün yeniden teslim edileceği belirtildi. Muhalif üyelerin dilekçesinde, Maltepe ve Siverek’in de arasında bulunduğu, “tartışmalı” adaylıkların yeniden değerlendirilmesi talep ediliyor.

Haberin Devamı

CHP Tüzüğü’nün 20. maddesinin 6. fıkrasında, “Genel Başkan doğrudan ya da Parti Meclisi üye tam sayısının beşte birinin gerekçe ve gündem belirterek yazılı istemde bulunması durumunda Parti Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırır” ifadesi yer alıyor. Parti Meclisi Yönetmeliği’nin 4. maddesinde ise, “Parti Meclisi, Genel Başkan’ın gerek görmesi ya da en az 11 Parti Meclisi üyesinin gerekçe gösterip gündem belirleyerek yazılı istemde bulunmasından sonra en geç bir hafta içinde toplanmak üzere Genel Başkan tarafından olağanüstü toplantıya çağrılır” ifadesi yer alıyor.