Siyaset 'Muhtarların seçimle ilgili bir yetkisi yok'

'Muhtarların seçimle ilgili bir yetkisi yok'

17.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yerel seçimler öncesi bazı ilçelerde seçmen kaydırmalarının yaşandığı iddiası üzerine gözler muhtarlıklara çevrildi. Muhtarların seçmen kaydırılması ve seçmen kayıtları gibi durumlarda hiçbir rolünün bulunmadığını belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal, “Muhtarların seçmen kaydırma veya seçmen kaydı yapma gibi bir şansı yok. Bu konularda bir yetkimiz yok. Sorumluluk tamamen Nüfus Müdürlüğündedir” dedi.

Muhtarların seçimle ilgili bir yetkisi yok

Özünal, “İlçe Seçim Kurulu’ndan gelen belgeleri alırız. Kurul bizi arar, ‘Gelin seçmen kütük belgelerinizi alın’ der. Biz muhtarlarda gideriz seçmen listesini muhtarlığa asarız. Sonra kurul bize, ‘Şu tarihte listeyi askıdan indirin’ der. Biz de indiririz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Yasal takip şart’

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Çankaya ilçesine bağlı Güvenevler Mahallesi Muhtarı Seviye Ardıç Çelik ise, seçmen kaydırmalarında acilen yasal takibin başlatılması gerektiğini söyledi. Çelik, “Seçim döneminde ikametgâhını doğruluğu tartışılır bir şekilde değiştiren seçmenlere karşı hiçbir işlem yapamıyoruz. Çünkü muhtar ve kişi olarak şikâyetleriniz dikkate alınmıyor. Mutlaka bir siyasi parti tarafından şikâyet edilmesi hâlinde konu araştırılıyor” dedi.