Ekonomi Mutfağa giriyorlar

Mutfağa giriyorlar

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Mutfağa giriyorlar

Türk ev ve mutfak eşyası sektöründeki üreticilerin farklı pazarlardan satın almacılar ile buluşabilmesi amacıyla Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) tarafından düzenlenen ‘Turkish Housewares by Invitation Only’ etkinliğine bu yıl 55 ülkeden 70 firma katılacak.

Haberin Devamı

Türk ev ve mutfak eşyası sektöründeki üreticilerin farklı pazarlardan satın almacılar ile buluşabilmesi amacıyla 2016’da hayata geçirilen etkinlik, fuarlardan farklı olarak üreticiler ile potansiyel alıcıları buluşturuyor.

50 üretici katılıyor

İlk yıl 37, ikinci yıl ise 42 Türk üreticisinin katıldığı etkinlik, bu yıl 50 üreticinin katılımıyla 15 - 16 Kasım’da düzenlenecek. EVSİD Yurtiçi Projeler Komitesi Başkanı Oğuzhan Durmuş, şunları kaydetti:

“İlk etkinliğe gelen alıcılar daha önceden seçilmiş, firmalarda satın alma işlerini yürüten kişilerdi. Bu yüzden umulmadık bir satın alma gerçekleşti. İkincisinde daha profesyonel ve tecrübeli bir organizasyon gerçekleştirdik. İhracat ağırlığımızı Latin Amerika ülkelerine verdik. Bu iki etkinliğin ardından Türkiye’nin bu ülkelere ihracatı yüzde 35 arttı.”

Yazarlar