SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mutfağınızdan atmanız gereken eşyalar

Günün büyük bir kısmını mutfakta geçirenler için bazı durumlar karmaşaya sebep olabiliyor. Bu karmaşanın sebebi ise çoğunlukla çok fazla gereksiz eşyanın varlığı ve mevcut eşyaların yanlış yerde olmasıdır. İşte mutfağınızdan hemen uzaklaştırmanız gereken ve bulunmamanız gereken eşyalar...

|

İçerisinde çok fazla malzeme bulunan derin dolaplar bir ürünü bulmanızı zorlaştırırken, en çok kullandığınız malzemelerin kolay ve bulunabilir bir yerde olmaması yemek yapma işini işkenceye dönüştürebilir. Bu da artık mutfağınıza yeni bir düzenleme yapma zamanının geldiğini gösterir. İşte mutfağınızdan uzaklaştırmanız gereken eşyalar.

Küflenmiş ve bozulmuş gıdalar

Mutfağınızı düzenlemeden önce yapmanız gereken ilk şey, bozulmaya başlayan ve artık kullanılmaması gereken gıda ürünleridir. Bu ürünleri mutlaka mutfağınızdan atmanız gerekir.

Sonradan dondurulmuş gıda ürünleri

İçini açıp kullandıktan sonra tekrar ürünü dondurmanız, sağlığınız açısından çok zararlıdır.
Özellikle başta et olmak üzere kullanıldıktan sonra ikinci kez dondurulan gıdalar bakteri üretir. Bir an önce bu tarz gıdaları mutfağınızdan uzaklaştırmanızda fayda var.

Gereksiz mutfak aletleri

Her ne kadar daha pratik bir işleve sahip olsalar da diğer mutfak aletleriyle aynı görevi görebilen patates doğrayıcı, çeşitli boylarda spatula, sarımsak ezici vs. gibi küçük aletler mutfağınızda gereksiz bir karmaşa yaratır.

Birikmiş bulaşıklar

En basiti bile mutfak tezgahının üzerinde biriken bulaşıklar en dkoratif ve işlevsel mutfağı bile oldukça kötü gösterebilir. Mutlaka tezgah üzerindeki bulunan bulaşıkları temizlemeyi unutmayın.

Restoranlardan aldığınız bedava ürünler

Çoğu kişi restoranda yediği yemek sonrasında bırakılan peçete, kürdan, küçük sos paketleri gibi ürünleri sonradan lazım olur düşüncesiyle çantasına atar. Zamanla mutfakta biriken ve bir türlü kullanılmayan bu küçük malzemeler göze az gibi görünse de istenmeyen bir karmaşaya sebep olabilir.

Çok nadir kullanılan pişirme malzemeleri

Mutfakta lazım olur diye aldığınız fakat kullanmadığınız pişirme malzemelerini eğer kullanmıyorsanız, ihtiyaç sahiplerine verebilir, mutfağınızda daha geniş bir alan yaratabilirsiniz.

Eskiyen kiler ürünleri

Son kullanma tarifi geçmiş çeşit çeşit baharatlar, tahır ürünleri ve konserve yiyecekler sağlıklı olmadığı gibi mutfağınızda da gereksiz yer kaplar. Bu bakımdan bu ürünlerden kurtularak, kileriniz de daha geniş bir alan yaratabilirsiniz.

Hiç kullanılmayan tava ve tencereler

Heyecanla satın alınan veya hediye gelen tencere ya da tava gibi ürünler hem ağır hem de büyük ürünlerdir. Bu yüzden fazlasıyla karmaşaya sebep olurlar.

Mutfak çekmecesindeki gereksiz küçük ürünler

Zaman içerisinde biriken ve pek dikkat çekmeyen ıvır zıvırlar, aslında çok işinize yarayan çekmeceleri kullanışsız bir hale getirebilirler. Bu yüzden mutfak düzenlemesi yaparken onları tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.