Mutlu Evliliğin 10 Sırrı!

Evliliğe atfedilen anlama göre evlilik başlar yürür devam eder yâ da son bulur..

Eğer sevgi ve aşk ise iki bireyi bir araya getiren o zaman da mutlu evliliğin sırrı çok da sır değildir aslında...

1.)Doğal Olun!

Her zaman aşkım, canım, bebeğim, hayatım ...vb gibi ifadeler kullanmıyorsunuz ya da kullanamıyorsunuz bazen farklı ifadeleri de içinde barındıran bir sözcük dökülüveriyor ağzınızdan ama burda dikkat etmeniz gereken husus saygıdır SAYGI! sinirlenince adıyla hitap edin mesela ağzınızdan illa da kötü bir şey çıkacaksa da adını çirkin söyleyin mesela :) Aynı tepkiyi yine vermiş olursunuz ve sinirinizi aslında yine dışavurursunuz.

Haberin Devamı

2.)Ona Köstek Olmayın Destek Olun!

Zira bunu yaparken o da size aynı şekilde davransın ve bu davranışınız içselleşsin hatta öyle bir içselleşsin ki ne işinize ne çevrenize ne de ailenize saygısızlık yapmasın hatta yapmayı bırakın sempati bile kazansın inanın bu daha da keyifli oluyor.

3.)Hayatı Paylaşın!

Çünkü paylaşmak gerçekten güzeldir. Acınız paylaştıkça azalır. Neşeniz paylaştıkça çoğalır.

Hem acıyı hem de tatlıyı paylaşın ki kızdığınız noktaları da bilsin sevdiğiniz noktaları da...

Yani açıkçası sınırlarınızı iyi bilsin eşim dediğiniz.

4.)Yuvayı Dişi Kuş Yapar!

Erkekler beyin yapıları gereği bizim gibi kıvrımlı ince detaycı değiller malesef. Aslında buna malesef diyoruz ama burda kadınların o herşeyi yapabilen gücünü eşleri üzerinde de denemesini bekliyoruz ve biliyoruz ki isterse her kadın eşini istediği noktaya getirebilir.

Hani demişler ya eşin seni rezil de eder vezirde:)

5.)Birbirinizden Öğrenin !

Yapılan çalışmalar öğrendikçe beyin kimyasının değiştiğini ve bu kimyanın her tür duyguyu pekiştirdiğini söylüyor.

O zaman diyoruz ki eşinizin iyi olduğu noktaları siz öğrenin sizin iyi olduğunuz noktaları da o öğrensinki aşkınız pekişsin:)

6.)İş Bölümü Yapın !

Evde her şeyi birlikte yapmaya çalışın ya da birlikte yapamıyorsanız bile iş bölümü yapın bu aidiyet duygusunu oluşturur ve geliştirir.

7.)Her Şeyi Konuşarak Çözebileceğinizi Unutmayın !

İki kişi birbirini sever sayar ama dışarıdaki dış kapının dış mandalları hele de kadınlarsa konu ya da kötü niyetli insanlarsa pürüz çıkarmak isteyenler oluyor mutlaka..Mutlu evlilik, mutlu çift ve iyi anlaşan hayatı paylaşan iki insan malesef kıskanılıyor kıskanılır normal bir noktada olabilir bu ama işin içine kötü niyet kompleksli patolojik durumlu insanlar girerse evliliğinize...Anlatın, konuşun eşinizle o da zaten her şeyi tek tek görüyordur.

Haberin Devamı

Sadece bizden farkları her şeyi dile getirmezler. Görürler, ona göre davranırlar ama biz kadınlar hiç susmayız:) bunu yapmayın !

O aranıza girmeye çalışan saçma sapan mutsuzluktan ve kaostan beslenen zavallı insanlar için hiç değmez inanın zavallılıklarına gülün geçin. Çünkü gerçekten mutlu olsalar zaten sizin yuvanıza bir güzellik de onlar katarlar ama eğer taş koyanlar varsa hayatına bakın mutlaka istemediği bir hayatı yaşıyordur sizin ulaştığınız şeylere o ulaşamamıştır da ondandır. Onun için onların ne olduklarını bilin ve uzak durun bırakın kendi çukurlarında boğulsunlar. Sizi boğmalarına izin vermeyin.

Haberin Devamı

8.)Değer Verin !

Onu değerli hissettirecek şeyler yapın ama bu asla yapmacık olmasın. Hasta olunca alın terini silmek gibi.. Ona bitki çayları yapmak gibi.. Bu ikinize de iyi gelecektir ve ilişkiniz güçlenecektir.

9.)Birlikte aktiviteler Yapın !

Beraber birşeyler yapmak demek aynı bedensel ve ruhsal durumları yaşamak demektir. Bakın, gözlemleyin mesela..Spor yapınca o neyi daha çok seviyor ya da yemek yaparken ne tarz yemekler onu daha mutlu ediyor..

10.)Gülümseyin !

Ve son olarak gülümseyin onun eşiniz olduğunu unutmadan...

Bir de en önemlisi unutmayın ki tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır :)

Uzm.Klinik Psikolog Nigar ÇİÇEK
nigarcicek@gmail.com
www.nigarcicek.com