Mutluluğun Formülü Nedir?

Hiç düşündünüz mü mutluluğun formülü nedir? Mutluluk kelimesi ne anlama gelmektedir? Hatta en son ne zaman mutlu oldunuz, ya da en son kahkaha atarak doyasıya güldüğünüz zamanı hatırlıyor musunuz? Durup düşünmeden öte daha ilk okuduğunuzda ikilemde kaldığınızı ve anlam veremediğiniz bir his içerisinde kendinizi bulduğunuzu hisseder gibiyim. İşte tamda bu noktada anılarınıza ve geleceğinize dair sadece bir dakikanızı ayırıp durup bir düşünün. Ben en son ne zaman mutlu oldum sorusunu kendinize bir sorun. Siz bu soruyu kendinize sora durun ama cevaplamayı da unutmayın.

Haberin Devamı

Aslında, hayatımızda kocaman bir anlama ve değere sahip olan bir kelimedir mutluluk. Baktığımız zaman hep muammada kalmış, göz ardı edilmiş ve günlük işlerin yoğunluğundan arka plana atılmış ve ertelenmiş önemli bir ihtiyaçtır mutluluk. En açık şekliyle nefes almak gibi bir şeydir. Hayatımızda böylesine önemli bir yere sahip olan mutluluğun ertelenmesi sizce normal mi bence hiç normal değil. Temel anlamıyla mutluluk bütün isteklere, bütün özlemlere erişmekten sevinç ve kıvanç duymaktır. Bana sorarsanız eğer mutluluk nedir diye; hissederek yaşadığınız her an ve ruha dokunduğunuz zaman derim. Mutlu olmak istiyorsanız eğer; kendinize zaman ayırın, küçük şeylerden kendinize mutluluğa dair bir pay çıkarın. Tabi ki de hayatı tozpembe yaşayın demiyorum. Ama tadında, zamanında ve hissederek yaşayın. En basitinden bir kahveyi içerken kokusunu içinize çekerek yudumlayın ya da içtiğiniz dostane çayın verdiği huzuru hissedin veya radyoda çalan müziği kulaklarınızda hissedin, yaptığınız işi severek, sevginizi katarak yapın. Ve zamanla göreceksiniz ki mutluluk denen o değerli hazine pek yakında kapınızı çalacaktır ya da durun bir bakmışsınız hemen yanı başınızda duruyor dur belki de ama bundan sizin haberiniz yok. Siz ne zaman hissederek yaşamaya başladınız işte o zaman kendini gösterecektir. Her şeyi zamanında yapmaya özen gösterin, biliyorsunuz ki hayat geç kalanları asla affetmez. Kaybedenler ve vazgeçenlerden olamamayı öğrenin. Belki düşe kalka öğreneceksiniz ama muhakkak öğrenin. Zaman sizden bir şeyler alıp götürmesin ya da hayatınızdaki insanlar size engel olmasın. Kötü hissiyatları bir an önce çıkarın hayatınızdan. Belki de diyeceksiniz çıkar demesi kolay tabi nasıl olacak, şimdiye kadar neleri başarmadınız ki bunu da başaracağınızdan şüphem yok.

Haberin Devamı

Bir de; mutlu olmak için çevrenizde mucize aramayın, çünkü mucize içinizde saklı, hissettiklerinizde saklı. Sizin var oluşunuz bir mucize, düşünceleriniz bir mucize bunun değerini bilerek yaşamak gerek. Aslında en güzel anlamıyla mutluluk, elindekilerin kıymetini bilirken etrafındakileri görmektir. Güzellikleri görmeden yaşıyoruz, sabit bir pencereden bakıyoruz hayata. İşten eve, evden işe halinde monoton bir hayatın içerisindeyiz. İşte bunu değiştirmek ve yön vermek sizin elinizdedir. Peki nasıl mı? En basitinden bir insana seni seviyorum demekten korkmayın. Sarılmaktan korkmayın ki şu dünyadaki en güzel terapi, en iyileştirici şey sevdiğiniz insana kucak dolusu sarılmaktır. Muhabbet etmekten çekinmeyin, sevdiğiniz insanlarla bol bol muhabbet edin. Bırakın telefonları bir köşeye yüz yüze gülerek, gözlerinizin içine bakarak, dilinizden dökülen sözlerin değerini bilerek muhabbet edin. Bol bol kahkaha atın. Elalem ne der görüşünden çıkın artık. Bu kıskaçta kalıp özgürlüğünüzü kısıtlamayın. Kimse elaleme göre yaşamıyor.

Haberin Devamı

Ve halen biletlerini bozdurmamış insanlar var. Çok sık görüyorum çevremde. Şimdi diyorsunuz dur ne bileti diye. Hayat zaten kazandığımız bir piyango bileti. Geç olmadan biletleri bozdurun ve harcamaya başlayın. Korkmayın harcadıkça bitmez aksine çoğalır. Siz harcadıkça mutluluk size daha da yaklaşır ve hiç peşinizi bırakmaz. Yaşadığınız hayatın değerini bilin lütfen. Yaşadığınız hayatın güzelliklerini yaşayın ve yaşatın. Hiç mi olumsuzluk olmayacak hayatınızda tabi ki de olacak. Yeri gelecek vurduğu zaman yerden kalkamayacağınız silleler yiyeceksiniz bu hayattan ama yılmayacaksınız ve küllerinizden yeniden doğmayı bilmeniz gerekecek. Tek ve nihai amacınız mutluluğu yakalama çabası olacak ve mücadeleniz sonuçsuz kalmayacak. Yaşadığınız sürece ruha dokunanlardan ve iz bırakanlardan olmaya devam edin. Huzurla kalın…

Klinik Psikolog

Murat ARSLAN

Website: http://kozapsikoterapi.com/