Ekonomi Müzede ‘selfie’ coşkusu!

Müzede ‘selfie’ coşkusu!

17.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü şarkıcılar Jay-Z ve Beyonce çiftinin Paris’teki Louvre Müzesi’nde selfie (özçekim) çekmeleri ardından daha da ilgi çeken ‘Müzede Selfie Günü’ için binlerce insan müzelere akın etti. Kutlamalar çerçevesinde sosyal medya hesaplarından #MüzedeSelfieGünü, #MuseumSelfieDay, #MüzedeSelfie gibi etiketlerle milyonlarca fotoğraf paylaşıldı.

Müzede ‘selfie’ coşkusu

Müzede Selfie Günü için Kültür ve Turizm Bakanlığı da sosyal medya hesaplarından etkinlik duyurusu yapan çeşitli kurumların mesajlarını paylaşarak bakanlığa bağlı 300’den fazla müze ve örenyerine davet etmişti. Dünyanın her yerinde büyük bir heyecanla kutlanan Müzede Selfie Günü, bu yıl oluşturulan ‘Müzede Buluşalım’ hareketi ile Türkiye’de de coşkuya neden oldu.
Türkiye’nin tanıtım stratejileri kapsamında önemli bir destek sunan Müzede Selfie Günü’nün müzelere ve Türkiye seyahatlerine de önemli katkı sunması bekleniyor. Bu tarihlerde Türkiye’de olan pek çok yabancı turist de Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden müzelerde selfie çekerek paylaştı.

Haberin Devamı

Şehir şehir davet

Geçen yıl ilk kez 17 Ocak tarihinde yapılan kutlamalar, bu yıl 16 Ocak’ta yapıldı. Dünya ile eş zamanlı kutlamalarda Türkiye’nin neredeyse tüm şehirlerindeki müzelerin sosyal medya hesaplarından da davet metinleri iletildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü de bu kapsamda sosyal medya hesaplarından yaptığı duyurularda, müzelere gidip selfie çeken ve belirtilen etiketlerle sosyal medya üzerinden paylaşanlara çeşitli kitap hediyeleri verdi.

Kutlamalara katılıp müzede selfie çekmek isteyenler pek çok müzenin biletini önceden alarak bu coşkuya ortak oldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaizantep, Mardin, Hatay, Antalya, Adana, Eskişehir, Bolu gibi onlarca şehrin hem kendi hesaplarından, hem de bağlı turizm il müdürlükleri hesaplarından fotoğraf paylaşımları yapıldı.

Haberin Devamı

Koç da selfie çekti!

Müzede Selfie Günü (Museum Selfie Day) kapsamında Türkiye’den önemli bir paylaşım da Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’tan geldi. Rahmi Koç’un müzede selfie çektiği fotoğraf; Rahmi M. Koç Müzesi’nin sosyal medya hesaplarından ‘Müzede Özçekim/Museum Selfie’ notu ve etiketler ile paylaşıldı.