Tekirdağ Nafakalara Karşılık 20 Milyon Liralık İcra

Nafakalara Karşılık 20 Milyon Liralık İcra

10.10.2018 - 16:50 | Son Güncellenme:

Çorlu ilçesinde, ocak ayında yaşamını yitiren tekstilcinin ilk eşi, uzun süre nafakasını alamadığı gerekçesiyle ikinci eş hakkında icra takibi başlattırdı

Nafakalara Karşılık 20 Milyon Liralık İcra

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu ilçesinde ocak ayında yaşamını yitiren tekstilcinin eski eşi, uzun süre nafakasını tahsil edemediği gerekçesiyle ikinci eş hakkında icra takibi başlattırdı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, bir tekstil firmasının sahibi Cahit E, 1994 yılında eşi N.B'den her yıl yüzde 50 artırılmak şartıyla bin 300 dolar nafaka verme kararıyla ayrıldı.

İş adamı Cahit E, 1995 yılında da Pervin E. ile evlendi.

Tekstilci Cahit E'nin ocak ayında vefatı sonrası çocukları ve eşi miras paylaşımında bulundu.

Bu arada tekstilcinin boşandığı N.B de nafakasını alamadığı gerekçeyle İstanbul'da icra müdürlüğüne başvurdu. N.B'nin nafakadan kaynaklanan alacaklarının icra yoluyla verilmesine hükmedildi.

Karar üzerine Pervin E'nin aracına icra yoluyla el konulurken, eşyaları da haczedildi.

Pervin E, gazetecilere yaptığı açıklamada, icra karşısında şaşkınlık yaşadığını belirterek, vefat eden eşinin nafakayı günü gününe yatırdığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Eşinin ilk evliliğinden olan kızları ile anlaşarak miras paylaşımı yaptıklarını belirten Pervin E, "O zaman da böyle bir borç hiç konuşulmadı, hiç gündeme getirilmedi. Şimdi ise biri üniversite ikinci sınıfta okuyan diğeri ise henüz 14 yaşında iki evladımla 20 milyonluk borç ile karşı karşıyayız. Eşimden çocuklarıma kalan mallara bile haciz koydular. Evimizdeki tüm eşyalar gece yarısına kadar haczedilip götürüldü, oturduğumuz evi ve her şeyimizi satarak bu parayı bizden alacaklarını söylediler.'' diye konuştu.