SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Nager sendromu nedir? Nager sendromu belirtileri

Doğumsal bir hastalık olan Nager sendromu dünya üzerinde bugüne kadar sadece 90 kişide görülmüştür. 1992 Miss Turkey güzeli Özlem Kaymaz'ın oğlunun hastalığı olarakta bilinen Nager sendromu doğumsal bir hastalık olduğunda az gelişmiş yanak ve çene bölgesi, alt kirpiklerin azlığı veya yokluğu gibi belli başlı belirtileri arasında gösterilebilir.

|

Nager sendromu, son derece az görülen ve şimdiye kadarki vaka sayısı oldukça az olan doğumsal bir hastalıktır. Nager sendromu olan bir kişide görülen karakteristiklerden bazıları veya hepsi şunlardır: Az gelişmiş yanak ve çene bölgesi, alt kirpiklerin azlığı veya yokluğu, böbrek ve/veya karın reflüsü, bükülmüş ayak parmakları, kısalmış yumuşak damak, ufak ve az gelişmiş iç ve dış kulak, dudak damak yarığı ihtimali, gelişmemiş el baş parmağı veya yokluğu, duyma kaybı, kısa önkol, dirseklerde hareket güçlüğü. Bu hastalar için bu anormalliklerin üstesinden gelmek çok nadirdir ve hastaların genellikle üreme organlarıyla ilgili herhangi bir problemi yoktur. Genellikle hastalar normal bir zekaya sahiptir. Nager sendromlu birinin hayatta kalabilen bir çocuğu olup olmadığı bilinmemektedir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.