Siyaset NATO’nun hatasının telafisi yoktur

NATO’nun hatasının telafisi yoktur

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri, NATO’nun Atatürk ve Erdoğan’ı hedef gösteren tatbikat skandalını ‘telafisi olmayan bir rezillik’ olarak değerlendirdi. Bahçeli “NATO yokken biz vardık, şayet biz bu yapının içinde olmazsak da dünyanın sonu değildir” dedi

NATO’nun hatasının telafisi yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün twitter’dan özetle şunları kaydetti:
NATO YILLARDIR ALTIMIZI OYDU: Türkiye’nin üyesi olduğu uluslararası ittifaklar bir tarafta yüzümüze gülerken diğer tarafta sırtımıza hançeri saplamak, ayağımıza pranga vurmak için çalışmış, çabalamışlardır. Açıkça ifade etmem gerekirse NATO bunlardan birisidir. 1950 yılının 17 Eylül’ünde Kore’ye asker göndererek 724 şehit vermemiz üzerine kapılarını açan NATO yıllardır altımızı oymuş, siyasal ve toplumsal kaosların azmettiricisi olmuştur.
REZİLLİK: Norveç’te 8-17 Kasım 2017 tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezi’nde düzenlenmekte olan “Trident Javelin 2017 (Üç Uçlu Mızrak)” isimli masa üstü tatbikatta gizli ve gizil Türkiye hazımsızlığı, Türklük husumeti yüzeye çıkmıştır. Bu tatbikat görünümlü provokasyon kapsamında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmesi, ilaveten Sayın Erdoğan’ın alenen karalanması tamir ve telafisi olmayan bir rezilliktir. NATO’yu doğrudan bağlayan bu alçalmanın, bu aşağılık tertibin birkaç ucube ve alçak görevlinin suçu diye geçiştirilmesi, özür dilemekle durumun kurtarılma gayretleri beyhude ve boş bir arayıştır.
PSİKOLOJİK HARP: Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı’yla şu anda görevinin başında bulunan Cumhurbaşkanı’nı psikolojik harp taktikleriyle yıpratma, suçlama teşebbüsü su katılmamış bir düşmanlık emaresidir. NATO’nun hata yapma lüksü yoktur.
PARDONLA ÖRTÜLEMEZ: NATO’nun, maksatlı ve marazi çürümüşlerin eylemlerini pardonla örtemeyeceği bellidir. Artık ve vakit kaybetmeksizin NATO’nun sorgulanması, dünden bugüne emel ve hedeflerinin masaya yatırılması Türkiye için aciliyeti olan bir mecburiyettir. NATO yokken biz vardık, şayet ve gerekirse biz bu yapının içinde olmazsak da dünyanın sonu değildir.