Teknoloji NBA 2K Playgrounds 2 inceleme: Arcade basketbol ve kart oyunu bir arada

NBA 2K Playgrounds 2 inceleme: Arcade basketbol ve kart oyunu bir arada

20.11.2018 - 16:33 | Son Güncellenme:

NBA 2K Playgrounds 2, arcade basketbol oyunlarının en yeni versiyonu. Peki ne kadar iyi? 2K, Saber Interactive ile birlikte çalışarak, oyunda bir dizi farklı şey sunuyor ama bunlar bedava değil. O halde NBA 2K Playgrounds 2 incelememiz sizlerle…

NBA 2K Playgrounds 2 inceleme: Arcade basketbol ve kart oyunu bir arada

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Nispeten başarılı olan sokak basketbolu unvanından sonra, NBA Playgrounds, 2K ile kozlarını birleştirerek oyuna eğlence katmaya karar verdi. Sonuç olarak NBA 2K Playgrounds 2 ortaya çıktı. Elbette, hepimiz 2K'nın günümüz basketbol oyunlarının devi olduğunu biliyoruz. Çünkü NBA 2K oyunları son derece başarılı, çünkü bu oyunlar sporun tam simülasyonları. Peki aynısı NBA 2K Playgrounds 2 için de geçerli mi?

NBA 2K Playgrounds 2 karmaşık oyun planları ve ve gerçekçi grafikleri unutun. O halde 2K'nin basketbol oyunlarının bu tarzını nasıl ele aldığını görelim.

NBA 2K Playgrounds 2 inceleme: Arcade basketbol ve kart oyunu bir arada

Oynanış zevkli ve kolay

Oyun, orijinal versiyonda olduğu gibi hızlı ve tempolu. Hatta klasik NBA 2K’da yapamadığınız çılgınlıkları burada yapabiliyorsunuz. Birçok insan, 2K'nın gerçekçi spor simülasyon formülünü bu oyuna getireceğinden korkuyordu. Ancak durum hiç de öyle değil. Oyun, Sabre Interactive ile 2K'nın getirdiği bir dizi yeni animasyonla daha akıcı hale geliyor.

Haberin Devamı

Oyun, açık havada 2’ye 2 maçlar ile selefine çok benziyor. Gerçekçilik algısını yıkmak adına oyunda farklı güç yükseltmeleri ile birlikte dizi arcade özellikler var. Örneğin, oyuncularınızın hızını iki katına çıkarabilir veya % 100 doğrulukla şut atabilirsiniz.

Bununla birlikte, eğer iyi oynamıyorsanız, oyun sizi bir nevi cezalandırıyor. Örneğin, çok fazla atış kaçırırsanız, potanın üstü buz tutuyor. Bu buzu kırabilmek için peş peşe isabetli şutlar atmak gerekiyor. Bu sıradışı ama kesinlikle harika bir ayrıntı.

Oyunda faul, goaltending, hatalı yürüme gibi kurallar neredeyse yok. Farklı bir gezegenden gelmiş gibi smaç basmak için çembere olabildiğince yaklaşabilirsiniz. Bu sırada oyuncularla gerçekleşen mücadelede de olabildiğince acımasız. Çılgın, mantıksız basketbol kavramı size eğlenceli geliyorsa NBA 2K Playgrounds 2’nin oyun tarzını seveceksiniz.

NBA 2K Playgrounds 2 inceleme: Arcade basketbol ve kart oyunu bir arada

Oyun içi satın alma burada da var

Geçen yılın oyunu, oyuncuların diğer özel yapım takımlara katılacakları iki oyuncudan oluşan takımlar oluşturmalarına izin veriyordu. Bu turnuva modu olarak biliniyor. Ancak bu yıl, oyuncuların bir NBA takımı seçmeleri ve sezon boyunca oynayabilmeleri, playofflar’a ulaşmak için yapabilecekleri NBA sezon modu ile değiştirildi. Normal bir NBA sezonu 82 maç sürüyor.Ancak bu oyunda normal bir şey yok. Bu yüzden 2K Playgrounds 2'de bir sezon sadece 14 oyundan oluşuyor.

Haberin Devamı

Sezon turnuvası modunun çok da kötü olduğunu söyleyemem. Ne de olsa, sezonlar gerçekten o kadar uzun değil ve hayalinizdeki ikiliyle makineye ya da online rakiplere karşı mücadele edebilirsiniz. Sezon turnuvalarına çevrim içi arkadaşınızı davet edip, tüm sezonu birlikte oynayabilirsiniz. Aynı şekilde davet ettiğiniz arkadaşınızla 3'lük yarışması da düzenleyebiliyorsunuz.

Oyuna elimizde sınırlı basketbolcu kartları ile başlıyoruz. Kartları açıp bunlardan çıkan basketbolcuları maçlarda kullanabiliyorsunuz. Michael Jordan, Allen Iverson, Kobe Bryant gibi özel basketbolcular açmak için epey oyun iç para biriktirmeniz gerekiyor. Çok fazla bekleyemem derseniz oyun içi satın alma da var. Parasını vererek istediğiniz oyuncu ya da aksesuarı satın alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Oyunun en iyi modlarından biri üç nokta atışı. Bu mod, tamamen mükemmel zamanlamayla alakalı. Her seferinde daha iyisini yapmak, istemek bağımlılık yapabilir. Bu nedenle de NBA 2K Playgrounds 2'de eğlence faktörü kesinlikle eksik değil.

NBA 2K Playgrounds 2 inceleme: Arcade basketbol ve kart oyunu bir arada

Sesler tempoyu yükseltiyor

Oyunun görselleri gerçekten etkileyici. Bu zaten beklenen bir şey! Sonuçta, NBA 2K oyunlarındaki grafikler 2K'nın en çok övündüğü şeylerden biri ve 2K Playgrounds 2 ile de bundan geri kalmadı. Sahalar özellikle harika görünüyor. Oyuncuların karikatürleri de öyle.

Oyundaki sesler, bir basketbol maçından beklediğiniz gibi çok canlı bir atmosfer yaratıyor. Yorumcular, oyunu yorumluyor, arka plan müziği ise tempolu bir basketbol oyununun genel duygusunu yansıtıyor.

NBA 2K Playgrounds 2 inceleme: Arcade basketbol ve kart oyunu bir arada

Sonuca bağlıyorum

Sonuçta oyun kendisini oynatıyor ve bunu yaparken eğleniyorsunuz. NBA 2K Playgrounds 2 ile tamamen rastgele hareketler ve tatlı animasyonlarla dolu bir eğlence içine giriyorsunuz.

Bunların yanında oyundaki içerikler oldukça yetersiz. Oynanış süresi de bu yüzden uzun değil. Oyundaki diğer sorun ise mikro işlemler. Oyun içi para biriktirmek bir süre sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Yıldız oyuncu kartlarını da mecburen parayla açmak zorunda açmak isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

NBA 2K Playgrounds 2 sayesinde aileniz veya arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Oynanış mekanikleri zevkli olsa da içerik yönünden biraz zayıf arcade basketbol oyunu olduğunu da söylemek gerek.