Nedir Bu Çakralar?

ÇAKRALAR NEDİR?

Çakralar vücudumuzdaki enerji, yaşam gücü, hayat enerjisi merkezleri de denebilir. Çakraları küçük enerji girdaplarına ya da dönen çarklara benzetebilirsiniz. Sağlıklı çakraları açılmış bir gül ya da nilüfer çiçeğine benzetmek yanlış olmaz. Her çakranın sorumlu olduğu organlar, duygular ve dış dünyaya ait fonksiyonları vardır, aslında çakraların son derece karmaşık görevleri vardır ve hayatımızı direkt olarak etkilerler.

Ana çakralarımızın her biri omurga boyunca dizilmiştir. Omurganızı geniş bir enerji yolu olarak düşünün ki bu aslında doğru bir benzetme çünkü omurilik tüm elektrik sinyallerini vücudumuzun her noktasına taşır ve oradan aldığı sinyalleri ise beyne iletir. Bu elektrik hattının üzerinde ana trafolar düşünün. Ve bu trafolarda vücudunuzun yaşam enerjileri yönetiliyor. Çakraları dengeli bir kişide bu ana trafoların tüm hatları passız, kirsiz, olması gerektiği gibi çalışır, ihtiyaca göre açılıp kapanır. Çakraları dengesiz kişilerde ki bu çoğunluğumuz da böyle, hatların kimi yanmış, kimi paslanmış, çoğu zaman kapalı, bazen de hiç kapanmıyor, enerji yönetimi tamamen verimsiz, ya aşırılık yaşıyoruz ya da eksiklik, bunun yanında sağlık sorunları da baş gösteriyor olabilir.

Haberin Devamı

ÇAKRALAR NEDEN KAPANIR?

Çakralar, enerji blokajından kapanır. Bunun bir kaç nedeni olabilir. Beyinsel çatışmalardan, stresten, kötü düşüncelerden, psikolojik baskılardan, affetmeyi bilmemekten dolayı çakralar hemen ya da zamanla kapanabilir. Çakraların kapanmasında günlük stresler, ses ve hava kirliliği, kötü beslenme gibi durumlar büyük rol oynar. İç huzurunuz yoksa, hoşgörünüz azaldıysa, kendiniz ile barışık değilseniz ve kendinizi sevemiyorsanız muhakkak enerji akışınızda sorun oluşacaktır.

ÇAKRALAR NASIL AÇILIR?

Çakraların açılmasının çeşitli yolları mevcuttur elbette. Yoga, meditasyon ve bioenerji gibi yüksek frekanslı çalışmalar çakra açma yöntemlerinden en bilinenleridir. Çakra açma konusunda kişinin kendi isteği ve inancı büyük önem arz etmektedir. Yoga ve meditasyon gibi yöntemler, bu konuda bilgili kişiler tarafından yapılmadığı sürece etkisi oldukça düşük olacaktır. Bioenerji seansları çakra açma için en etkili yöntemdir.

Haberin Devamı

ÇAKRALARI AÇMAK NE İŞE YARAR?

Az önce de bahsettiğimiz üzere, evrensel yaşam enerjisini vücudumuza taşıyan enerji merkezleri olan çakralar, vücudumuzda farklı işlevlere karşılık gelmektedir. Öncelikle hangi çakranızın kapalı olduğu tespit edilmelidir. Kapalı olan çakralarınız yaşamımıza etkisi hangi çakramızın kapalı olduğu ile bağlantılı bir sorundur.

Çakraları açmak ne işe yarar sorusunun en temel cevabı, evrensel yaşam enerjisinin, kozmik enerjinin vücudumuza doğru bir şekilde akmasını sağlamaktır. Böylece sebepsiz şanssızlıklarınızdan ve başarısızlıklarınızdan, anlamsız korku ve iletişim sorunlarından kurtulabilirsiniz. Vücudumuzdaki enerji merkezlerinin kapalı olması birçok olumsuzluğu beraberinde getirebilir ve farkında olmayabiliriz. Bizim sebebini bilmediğimiz şanssızlık olarak nitelendirdiğimiz birçok sorunun sebebi çakralarımızın kapalı olması muhtemeldir.

Haberin Devamı

Çakralarımızı açtırarak ruhsal anlamda mutluluğu, fiziksel anlamda sağlık ve şifayı yaşamımıza taşırız.

ÇAKRALARIMIZI KISACA TANIYALIM

- TAÇ ÇAKRA

Başın en tepe noktasında yer alır ve ilahi olan güç ile bağlantılıdır. İnançlarımız taç çakra altında gerçekleşmektedir. İçsel iyilik ve iç huzur sağlayan bu çakra, amaçlarımızı ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için gerekli enerjiyi sağlar. Taç çakra ile bütün olmak, ileriye doğru adım atmak, isteklerimizin gerçekleşmesi için doğruyu bulmak konusunda bize destek verir.

Kapanmışsa; kişinin bütün beden enerjilerinde sapmalar başlar ve hızlı bir şekilde fizikî arızalar hisseder. İnsanın vicdan ve merhameti azalmaya başladığında artık çok acımasız, vicdansız, kötü, Allah’tan korkmayan, kuldan utanmayan, acı çektirmekten hoşlanan zararlı bir kişi haline gelir.

- ALIN ÇAKRASI

3.Göz olarak da tanımlanabilir. Alnın gerisinde, iki kaşın ortasında, burun kökünde yer almaktadır. Tüm çakralara akan enerjiyi düzenler. Beyin-damar sistemi, psişik durum, duru göz denilen durumlardan sorumludur.

Kapanmışsa; doğru algılama özelliği de kapanır, sürekli hata yapmaya başlar, herşeyi kafaya takar, basiret, feraset yada kalp gözü dediğimiz, meselelerin iç yüzünü görme kabiliyeti tamamen kaybolur, at gözlüğü takmış gibi hareket etmeye başlar. Tahammül edilmesi zor bir insan olur çıkar. Alın çakrası kapanmış bir kişi yanlış kararlar alır ve hatalar yapar. Alın çakra hasar görmüş ise beyin ve kan sistemi bozukluğu, migren, baş ağrıları, sinüzit ve gözde problemler meydana gelebilir.

- BOĞAZ ÇAKRASI

Bu çakra boğazın ortasında yer almaktadır. Burun, boğaz, bademcikler ve tiroid bezinden sorumludur.

Kapandığı zaman; kendini ifade edememe, boğazında devamlı bir düğümlenme, muhataplarının kalbi kırılacak diye söyleyeceği sözü bastırmak suretiyle troid hastalığı ortaya çıkar. Çakra hasar görmüş ise, boğaz, burun ve tiroid bezinde hastalık meydana gelir. Özgüven, iletişim ve kendini ifade etme ve kekemelik problemi yaşanabilir. Çok yalan söylemekten ya da aşırı sivri dilli konuşmaktan hipotiroid, aşırı kalp kırmaktan zehirli guatr ve nodüller meydana gelir. Hayati anlamda iletişimi, kendini ifade etme ve yöneticilik vasıflarını etkiler.

- KALP ÇAKRASI

Gövdenin ortasında, kalp dolaylarında yer almaktadır. Akciğer, bornşlar, kalp ve göğüslerden sorumludur. Hayati anlamda aile mutluluğu, sevgi alışverişi, ikili ilişkiler ve kişinin ruhsal sağlığından somrumludur.

Kapanırsa; kalp yumuşaklığını kaybeder. En önemli çakradır . Hasar görmesi bütün hayatınızı etkiler. Çakra hasar görmüş ise bronşlar akciğer, kalp ve göğüslerde hastalık meydana gelir. Kimseyi sevemez, evlenemez, ilişkilerini sürdüremez, hep kırılgan, hüzünlü ve kederli yaşar. Onu hiç bir iş mutlu etmez. Onunla birlikte yaşayan ya da çalışanlarla sürekli takışır. Tansiyon, panik atak, depresyon ve stres belirtileri gözlemlenebilir. Aile kurma girişimlerinde ve ikili ilişkilerde olumsuzluklar ve neticesizlik yaşanabilir.

- GÖBEK ÇAKRA

Bu çakra göbeğin iki parmak üstünde yer almaktadır. Enerji deposudur. Karaciğer, safra kesesi, pankreas , dalak, mide, bağırsak, bel ve bacaklardan sorumludur.Hayati anlamda ise iş, ticaret, para ve şansı etkiler.

Mide Çakrası kabul mekanizmasıdır. Çakra hasar almış ise iç organlarda hastalık meydana gelir, halsizlik ve çalışma isteksizliği gözlemlenir. Kapanırsa mide hazımsızlıkları, yanmalar, kusmalar, reflü başlar. Çevrenizdeki kişileri gözden geçirin, kabul edemediğiniz bir kişi var. “Yaratılanı severim yaratandan ötürü” sözünün doğruluğunu düşünerek her şeyi sevgiyle kabul ettiğinizde Mide Çakranız kendiliğinden çalışır. Her meseleye itiraz eden, akıl yürüten, kabul edemeyenler, kendi kendilerini çıkmaza sokarak “bütün belalar beni bulur zaten” demeye başlarlar. Para ve iş kısmeti de kapatır.

- SAKRAL ÇAKRA

Bu çakranın sembolü 6 yapraklı lotus çiçeği ile temsil edilir. Arkadan bel bölgesi, önden göbeğin alt kısmında yer almaktadır. İntim hisler çakrasıdır. Cinsellik ve idrar sisteminden sorumludur.

Kapandığı zaman; kabiliyetsiz biri olur çıkarsınız. Bu çakranın kapanması cinsel hayatı ve doğurganlığı negatif etkiler, ayrıca kadın hastalıkları ve üroloji problemleri meydana gelir. Kendi kendini ve başkalarını suçlamaya başlarsınız. Göbekaltı çakrası üretim merkezi olduğu için kapandığı zaman faydasız bir insan olduğunuzu düşünmeye başlar ve içten içe kendinizin işe yaramaz biri olduğunu söyleyerek depresyona girersiniz. Cinsellik duygusu, tutkular, arzu ve isteklilik bu çakrayı kapsayan konulardır. Yaratıcılığı arttıran sakral çakra başarıyı beraberinde getirir.

- KÖK ÇAKRA

Kuyruk sokumunda, üreme organları ve makat arasında bulunur. İnsanın hayat merkezini oluşturur. Yaşam enerjisini burada üretir ve size psikolojik destek sağlar. Kemik sistemi, bacaklar ve kalın bağırsaklardan da sorumludur. Ruhsal anlamda yeniliği temsil eder. Kök çakranın açık ve sağlıklı bir enerji akışına sahip olunması halinde ise; kişisel güven, güçlü ailesel bağlar, yaşam gücünde artış ve hayata bağlılık artar.

Kapanırsa; korkular, endişeler, inatlar, vaz geçme, küsme, gelecek ve geçmişten bigane bir şekilde, anı doya doya yaşayamamak ve hiçbir işte dikiş tutturamamak hayatına hakim olur. Kök çakra, kapalı iken insan ilişkilerinde mesafe koyma, yetersizlik hissi, ikna yeteneğinde başarısızlık, gereksiz ve yersiz takıntılar, kilo alma, kabızlık durumları meydana gelebilir. Kök çakranın kapalı olması yeniliklere ve değişime kapalı olmak anlamını taşır. Bu çakraların blokoji yorgunluk, halsizlik ve asabilik gibi semptomlar gösterir. Neticede kilo artışı, kabızlık, işias hastalığı ve prostat problemleri gözlenlenir.

BİOENERJİ.biz
www.bioenerji.biz

facebook.com/bioenerji.biz
instagram.com/bioenerjibiz