Negatif düşüncelerden kurtulmak için bunları yapın
Negatif düşüncelerden kurtulmak için bunları yapın Bazen hayatımızdaki olumsuzluklara o kadar çok odaklanıyoruz ki olumlu, güzel şeyleri görmekte zorlanıyoruz. Sürekli olumsuz düşündüğümüzde ise endişelerimiz ve stres seviyemiz de artmaya başlıyor. Bir süre sonra da durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Psk. Gizay Nur Kepen, olumsuz düşüncelerle baş etmenin yolları hakkında bilgi verdi.
21.05.2021 Ruh Sağlığı
Negatif düşünceyi önlemenin 9 yolu
Negatif düşünceyi önlemenin 9 yolu Kişilik özellikler ve geçmiş yaşantılardan dolayı herkesin hayata bakışı birbirinden farklıdır. Bu farklılık doğrultusunda olaylara verilen tepkilerin ve olay hakkında düşüncelerin de aynı olmadığını belirten Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Eğer zihnimizi pozitif düşünmeye odaklarsak ve eğitirsek gelecekte negatif düşüncelerle daha kolay başa çıkarız bu da zamanla daha mutlu, daha az kaygılı daha huzurlu olmamız anlamına gelir” dedi. Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, negatif düşünceyi önlemenin ipuçlarını paylaştı.
28.09.2020 Ruh Sağlığı
Olumlama nedir? Nasıl yapılır?
Olumlama nedir? Nasıl yapılır? Konuştuğumuz her kelimenin, hayatımıza ne kadar etki ettiğini biliyor muydunuz? Bir şeyi kendinize yüksek sesle itiraf ettiğiniz de ya da sevginizi yüksek sesle söylediğiniz de içinizde oluşan duygunun bir anda coştuğunu fark edebilirsiniz. Pozitif şeyler düşünerek ve olumlama yaparak, negatiflikten uzaklaşabilirsiniz. Peki, olumlama nedir? Olumlama nasıl yapılır?
30.01.2019 Püf Noktası
Olumsuz düşünceleri yazıp çöpe atmak rahatlatıyor
Olumsuz düşünceleri yazıp çöpe atmak rahatlatıyor Olumsuz ve istenmeyen düşünceleri yazıp çöpe atmanın ruhsal olarak rahatlattığı belirlendi.
27.01.2014 Aşk