Dünya Netanyahu erken seçim istemiyor

Netanyahu erken seçim istemiyor

19.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, erken seçimin ülkesi için bir felaket olacağını söyleyerek bunu istemediğinin sinyallerini verdi.

Netanyahu erken seçim istemiyor

Koalisyon ortaklarının desteklerini çekeceklerine dair tehditlerin ardından açıklamalarda bulunan Netanyahu, “Güvenliğimiz için hassas bir dönemde seçime gitmek gereksiz ve yanlış. Hepimiz 1992’de ve 1999’da neler olduğunu hatırlıyoruz. ‘Oslo ve İntifada’ felaketlerini yaşadık. Aynı hataların tekrarlanmaması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Netanyahu’nun, sağcı koalisyon hükümetini kurtarmak ve erken seçime gitmemek için, koalisyon ortağı Maliye Bakanı Moşe Kahlon ile bir görüşme yapacağı aktarıldı. Ülkede yaşanan politik kriz, Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın istifasının ardından erken seçimin de gündeme gelmesiyle tırmanışa geçti. Liberman’ın istifasıyla bir koltuğu boşalan Netanyahu, böylelikle çoğunluğu kaybetmişti. Savunma Bakanı Liberman ise, geçtiğimiz hafta İsrail ile Filistin arasındaki ateşkes sonrası istifa etmişti.