Dünya Netanyahu’ya seçim ittifakı şoku...

Netanyahu’ya seçim ittifakı şoku...

22.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail’de nisan ayında yapılacak erken seçimde Başbakan Binyamin Netanyahu’nun en yakın rakipleri olarak gösterilen İsrail Direnç Partisi lideri Benny Gantz ile Gelecek Partisi lideri Yair Lapid, seçime ittifak halinde katılma kararı aldı. Eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve yeni siyasetçi Gantz’ın partisiyle muhalif liderlerden Lapid’in partisi, 9 Nisan’daki erken seçime ortak listeyle gireceklerini duyurdu.

Netanyahu’ya seçim ittifakı şoku...

Anlaşmaya göre, iki parti seçime ortak listeyle girecek. Seçimi kazanmaları halinde başbakanlık koltuğunda 5 yıllık hükümetin görev süresinin ilk yarısında Gantz, diğer yarısında ise Lapid oturacak.

Haberin Devamı

Seçim dengelerini değiştireceği yorumlarına neden olan ittifakın, Netanyahu’nun seçimi kazanma şansını zora sokacağı belirtiliyor. Ülkedeki kamuoyu araştırmalarında, Netanyahu’nun partisi Likud’un seçimden birinci çıkacağı, Gantz’ın İsrail Direnç’inin ikinci, Lapid’in partisi Gelecek’in ise üçüncü çıkacağı belirtiliyor. Ancak seçimi önde tamamlasalar bile, Gantz ile Lapid’in, 120 sandalyeli mecliste tek başına iktidar olmak için gerekli olan 61 milletvekili sayısına ulaşması zor gözüküyor.