Niğde NİĞDE’ DE İLÇE VE KASABA DOLMUŞLARI ŞEHİR İÇİNE GİRMEYECEK

NİĞDE’ DE İLÇE VE KASABA DOLMUŞLARI ŞEHİR İÇİNE GİRMEYECEK

07.12.2015 - 15:43 | Son Güncellenme:

.

NİĞDE’ DE İLÇE VE KASABA DOLMUŞLARI ŞEHİR İÇİNE GİRMEYECEK

Son yıllarda bankaların, alışveriş merkezlerinin ve kafelerin gözde caddeleri konumuna gelen Niğde’nin en işlek caddesi olan Bor Caddesi artan trafik yükünü kaldırmıyor. Yetkililer, Niğde’de artan bu yükü azaltmak için ilçelerden gelen şehirler arası yolcu dolmuşlarının Niğde’nin içerisine girmesini yasaklamayı planlıyor.
Niğde Valiliği İl Trafik Komisyonu Toplantısı Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Valilikte gündemde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplantı. Toplantıya Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Trafik Şube müdürleri de katıldı.
Toplantının en önemli maddesi olan Niğde’ye şehir dışından Bor, Kemerhisar, Bahçeli, Altunhisar ve Ulukışla‘dan yolcu dolmuşlarının şehir merkezine girmemesi konusu da görüşüldü. Görüşmelerin sonucu yapılan incelemelerin ardından açıklanacağı bildirildi.
Araç sayısının her geçen gün arttığı Niğde’de bu uygulama trafiği bir nebzede rahatlatacak. Niğde’ye şehir dışından Bor, Kemerhisar, Bahçeli, Altunhisar ve Ulukışla‘dan yolcu dolmuşlarının şehir merkezine girmeden Selçuk Mahallesinden düzenlenecek bir güzergahla sanayi içerisinden eski terminale ulaşması planlanıyor. Tekrar ilçeye dönüş de ise her hangi bir değişiklik yer almıyor. Dolmuşlar dönüşlerine eski terminalden Süleyman Fethi Caddesinden Bor yoluna çıkacak.