Gündem Nişanlısını rehin aldı

Nişanlısını rehin aldı

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hümeyra D. Pendik’te çalıştığı lisede nişanlısı, izinli piyade er Umut K. tarafından rehin alındı. Emniyetin müzakere timinin çabasıyla ikna edilen Umut K. 1.5 saat sonra polise teslim oldu

Nişanlısını rehin aldı

Rehine krizi, İstanbul Pendik’teki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde dün yaşandı. İzinli olan piyade er Umut K. aralarındaki sorun nedeniyle nişanlısı Hümeyra D.’nin (22) çalıştığı okula gitti. Okulda nişanlısını darp etmeye başladı. Çalışanların müdahalesine rağmen Umut K. nişanlısını okulun tuvaletine kapattı. Genç kızın ölümle tehdit edilmesi üzerine okul yönetimi güvenlik güçlerine haber verdi.

Haberin Devamı

Üstünde 2 bıçak

Olay yerine özel harekat ekiplerinin yanı sıra asayiş şube müdürlüğüne bağlı ‘müzakere timleri’ de sevk edildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, okul ve çevresinde bulunanlar uzaklaştırıldı. Saldırgan, kendisiyle müzakere yürüten polislere silahının olmadığını sadece bıçak bulunduğunu söyledi.

Yaklaşık 1.5 saat süren ikna çabalarının ardından zanlı, polise teslim oldu. Umut K. ile rehin aldığı Hümeyra D. ayrı ayrı polis aracına bindirildi. İkisinin de iyi olduğu öğrenildi. Hümeyra D. hastaneye, gözaltına alınan zanlı ise emniyete götürüldü. Hümeyra D.’nin de ifadesine başvurulurken, saldırganın üzerinde 2 bıçak bulunduğu bildirildi.

‘Gidin, beni öldürecek’

Veli Zerrin Boyfidan tanık olduğunu belirttiği olayı şöyle anlattı: “Kızı tuvalete soktu. Bildiğim kadarıyla bıçağını düşürmüş. Öğretmen ve müdür yardımcısı bıçağı aldı. Tuvalete girdiler, kızı epey hırpaladı. Biz ikna etmeye çalıştık. Bir ara kapı açıktı, içeriye girebilseydik girerdik ama ben açmaya çalıştıktan sonra kapıyı kilitledi. Sonra kız ‘Gidin, yoksa beni öldürecek’ dedi. Uzaklaştık, polisi aradık.”