Normal Doğum

Normal Doğum

Son dakika normal doğum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan normal doğum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan normal doğum haber sayfamızda...

Normal Doğum

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.348 normal doğum haberi bulunmuştur.
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'ten geçti
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'ten geçti Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
21.02.2024 Gündem
Doğumlar ebelere emanet
Doğumlar ebelere emanet Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edildi.
10.02.2024 Gündem
‘Her gebeye bir ebe’ hedefi yeniden Meclis’te
‘Her gebeye bir ebe’ hedefi yeniden Meclis’te AK Parti, “sağlık” torba yasa teklifini Meclis’e sundu.
6.02.2024 Gündem
İkinci kez anne oldu
İkinci kez anne oldu Müzisyen Alper Kömürcü’yle 2019 yılında nikâh masasına oturan İpek Açar, ikinci kez anne oldu.
20.12.2023 Cadde
Anne ve bebeğe pek çok faydası var! Normal doğum şansını artıran 7 altın öneri
Anne ve bebeğe pek çok faydası var! Normal doğum şansını artıran 7 altın öneri Doğum sonrası annenin bebeğini kucağına alıp daha hızlı bağ kurma isteği, normal yaşamına dönüşünün çok daha hızlı olması, bebeğini kucağına alıp daha erken emzirmeye başlaması, doğum sonrası depresyonun daha az olması gibi etkenler normal doğum isteğinde etkili oluyor. Ancak bazı tıbbi durumlarda normal doğum yerine sezaryen bir gereklilik olarak ortaya çıkabiliyor. İşte anne adaylarının normal doğum şansını artırmaları için hamilelik sürecinde bazı konulara dikkat etmeleri gerekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Seyfettin Özvural, yapılan bilimsel çalışmalara göre, normal doğum şansını artıran 7 etkili önlemi anlattı, önemli önerilerde bulundu.
10.12.2023 Genel Sağlık
100'üncü yılın ilk bebekleri dünyaya geldi
100'üncü yılın ilk bebekleri dünyaya geldi Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünün ilk dakikalarında Ata isimli bebek, İstanbul’da dünyaya gelirken bir güzel haber de Manisa’dan geldi.
29.10.2023 Gündem
Doğumdan dört hafta sonra ekranlara döndü! 'Çalışmaktan besleniyorum'
Doğumdan dört hafta sonra ekranlara döndü! 'Çalışmaktan besleniyorum' Kanal D’de hafta içi her gün canlı yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta?' programı ile ekranlara gelen, üç çocuk annesi Nur Tuğba Namlı; üçüncü bebeğinin doğumundan sadece dört hafta sonra işine geri döndü. Bir marka için çocuklarıyla kamera karşısına geçen ünlü isim, samimi açıklamalarda bulundu.
5.10.2023 Cadde
Atiye kızı Neva'yı dünyaya getirdi!
Atiye kızı Neva'yı dünyaya getirdi! 2018 yılında nikah masasına oturan Atiye, 2019'da kızı Ferah Feza'yı kucağına almıştı. Ünlü şarkıcı dün akşam saatlerinde Maslak Acibadem'de ikinci kız çocuğu Neva'yı dünyaya getirdi.
21.09.2023 Cadde
Enfeksiyonların en öldürücüsü! Sinsice ilerliyor, tedavi edilmezse kanı zehirliyor
Enfeksiyonların en öldürücüsü! Sinsice ilerliyor, tedavi edilmezse kanı zehirliyor Halk arasında yaygınlaşan sepsis hastalığı, her yıl 12 milyon kişinin ölümüne neden oluyor. Prof. Dr. İsmail Cinel enfeksiyonun en ağır haline dönüşen sepsis hakkında dikkat edilmesi gerekenleri tek tek anlattı.
13.09.2023 Genel Sağlık
Hem psikolojik hem de fiziksel açıdan iyi geliyor! Sağlıklı bir normal doğum için 4 kriter
Hem psikolojik hem de fiziksel açıdan iyi geliyor! Sağlıklı bir normal doğum için 4 kriter Olumlu doğum deneyiminde ailenin, ortamın ve sağlık çalışanlarının yaklaşımının büyük önem taşıdığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Nilüfer Yüksel, normal doğum sürecinde dikkat edilmesi gereken 4 kriteri açıkladı.
13.09.2023 Kadın Sağlığı
Uzmanlardan sezaryen uyarısı! 'Bebeğin bağışıklığı açısından daha doğru'
Uzmanlardan sezaryen uyarısı! 'Bebeğin bağışıklığı açısından daha doğru' Sezaryen doğum oranlarının artış gösterdiğini ve bu durumun artık anne adayları tarafından bir seçenek olarak görüldüğüne dikkat çeken uzmanlar, sezaryenin sadece gerekli durumlarda uygulanması gerektiğini belirtiyor. Peki normal doğumun bebekler için faydası ne? İşte cevabı.
1.09.2023 Genel Sağlık
Sezaryen beraberinde sezaryeni getiriyor! 'Normal doğum bağışıklığa faydalı'
Sezaryen beraberinde sezaryeni getiriyor! 'Normal doğum bağışıklığa faydalı' Doğum Uzmanı Dr. Eyüp Özgen, tıbbı gereklilik nedeniyle sezaryen yapılması gereken durumlar dışında sezaryenin tercih edilmesinin avantajdan ziyade olumsuz sonuçları beraberinde getirdiğini iletti. İşte sezaryen doğuma dair bilinmeyenler.
31.08.2023 Sağlık
Atiye doğum için gün sayıyor! 'Normal doğum yapacağım'
Atiye doğum için gün sayıyor! 'Normal doğum yapacağım' 2018 yılında prodüktör ve müzik yönetmeni Erol Sebebci ile nikâh masasına oturan Atiye, ikinci kez anne olmaya hazırlanıyor. "Normal doğum yapacağım" diyen 34 yaşındaki şarkıcı, bebeğinin cinsiyetini ve adını açıkladı.
29.08.2023 Cadde
Hamileyken saç boyatılmaz, cinsel ilişkiye girilmez! İşte doğru bilenen 10 yanlış
Hamileyken saç boyatılmaz, cinsel ilişkiye girilmez! İşte doğru bilenen 10 yanlış Anne adaylarının hamilelik ile ilgili merak ettikleri her konuyu hekimlerine danışmalarını öneren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Aysel Nalçakan, toplumda hamilelikle ilgili doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi de açıkladı.
25.08.2023 Genel Sağlık
ABD'de doğum skandalı! 'Bebeğin kafasını kopardığı' iddia edilen doktora dava
ABD'de doğum skandalı! 'Bebeğin kafasını kopardığı' iddia edilen doktora dava ABD’nin Georgia eyaletinde açılan bir davada, “kabus” olarak tanımlanan bir doğumda doktorun bebeğin kafasını kopardığı iddia edildi. Ailenin avukatlarına göre; bebeğin bedeni bir battaniyeye sarıldı ve kafası hala yerindeymiş gibi gösterilmeye çalışıldı.
11.08.2023 Dünya
Bora Akkaş ve kızı Suzan'dan ilk kare!
Bora Akkaş ve kızı Suzan'dan ilk kare! Geniş Aile dizisinde canlandırdığı 'Zekai' karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Bora Akkaş ile Oben Alkan, dün Suzan adını verdikleri kızlarına kavuşmuştu. Oben Alkan, kızı ve eşinin pozunu paylaştı.
8.08.2023 Cadde
Çiçeği burnunda anne Jessie J'den hemcinslerine mesaj: O vücut gitti artık!
Çiçeği burnunda anne Jessie J'den hemcinslerine mesaj: O vücut gitti artık! Geçtiğimiz yıl karnındaki bebeğini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan İngiliz şarkıcı Jessie J, acı olaydan 13 ay sonra yaptığı sürpriz bir paylaşımla hamile olduğunu duyurmuştu. Haziran ayında ilk kez annelik heyecanı yaşayan şarkıcı, doğum sonrası vücuduyla ilgili bir yazı kaleme aldı.
3.08.2023 Cadde
Normal doğumdan uzaklaştıran 6 korku! 'Doğal dengeyi bozabilir'
Normal doğumdan uzaklaştıran 6 korku! 'Doğal dengeyi bozabilir' Birçok kişi için hamilelik dönemi hayatındaki en heyecanlı ve önemli dönemi olsa da anne adayları bu dönemde pek çok endişeye kapılabiliyor. Türkiye'de yapılan bir araştırmada, katılımcıların yüzde 58.5'inin doğumdan korktuklarının saptanması üzerine Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özge Kaymaz Yılmaz, sezaryen doğumun bir kurtarma yöntemi olduğuna dikkat çekerek normal doğumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
22.07.2023 Genel Sağlık
Jessie J bebeğinin yüzünü gösterdi
Jessie J bebeğinin yüzünü gösterdi Geçtiğimiz yıl karnındaki bebeğini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan İngiliz şarkıcı Jessie J, acı olaydan 13 ay sonra yaptığı sürpriz bir paylaşımla hamile olduğunu duyurmuştu. Günler önce annelik heyecanı yaşayan ve bebeğinin babasının kim olduğunu açıklayan şarkıcı, bebeğinin yüzünü ilk kez gösterdi.
14.06.2023 Cadde
Jessie J bebeğinin babasının kim olduğunu açıkladı
Jessie J bebeğinin babasının kim olduğunu açıkladı Gerçek adı Jessica Ellen Cornish olan, sahne adı Jessie J ile tanınan İngiliz popçu, geçtiğimiz yıl karnındaki bebeğini kaybetmenin üzüntüsünü yaşamıştı. 35 yaşındaki şarkıcı, acı olaydan 13 ay sonra yaptığı sürpriz bir paylaşımla hamile olduğunu duyurmuştu. İlk kez annelik heyecanı yaşayan şarkıcı, bebeğinin babasının kim olduğunu açıkladı.
4.06.2023 Cadde
Geçtiğimiz yıl karnındaki bebeğini kaybetmişti! Jessie J anne olduğunu duyurdu
Geçtiğimiz yıl karnındaki bebeğini kaybetmişti! Jessie J anne olduğunu duyurdu Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Jessie J, geçtiğimiz sene karnındaki bebeğini kaybetmenin üzüntüsünü yaşamıştı. Zor günler geçiren 35 yaşındaki şarkıcı, acı olaydan 13 ay sonra müjdeli haberi takipçileriyle paylaşmış ve yeniden hamile olduğunu duyurmuştu. Jessie J'nin bebeği dünyaya geldi.
1.06.2023 Cadde
Aslı Enver eşi Berkin Gökbudak'a: Seni çok seviyorum
Aslı Enver eşi Berkin Gökbudak'a: Seni çok seviyorum Geçtiğimiz kasım ayında Berkin Gökbudak ile sürpriz şekilde nikâh masasına oturan Aslı Enver, şimdilerde hamilelik heyecanı yaşıyor. Bir süredir ekranlardan uzak olan, yedi aylık hamile oyuncu, sosyal medya hesabından eşinin doğum gününü kutladı.
13.04.2023 Cadde
Zorlu geçen sekiz saat! 'En güzel an Can'ı ilk görüşüm'
Zorlu geçen sekiz saat! 'En güzel an Can'ı ilk görüşüm' Yönetmen Fırat Parlak ile evli olan, geçtiğimiz aralık ayında ikinci kez anne olma mutluluğu yaşayan oyuncu Burcu Kara, doğum yaptığı gün çekilen fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.
6.04.2023 Cadde
Aslı Enver paylaştı! Bebek göründü
Aslı Enver paylaştı! Bebek göründü Geçtiğimiz kasım ayında evde aile arasında kıyılan sade bir törenle iş insanı Berkin Gökbudak ile hayatını birleştiren Aslı Enver, anne olmak için gün sayıyor. 6.5 aylık hamile oyuncu, son halini sosyal medyada yayınladı.
4.04.2023 Cadde
Her gebeye bir ebe
Her gebeye bir ebe AK Parti’nin “İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” komisyonda yapılan değişikliklerin benimsenmesinin ardından Genel Kurul gündemine geldi. Ancak teklifin seçim öncesi son mesai haftasında yasalaştırılıp yasalaştırılmayacağı henüz net değil.
4.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Normal Doğum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.