Basketbol O forma asılmalı

O forma asılmalı

23.07.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Ali Koç’un başkanlığı ile başlayan değişim rüzgarlarından basketbol da nasibini almalı. Avrupa’da zirveye tırmanan basketbol takımında ilk kıvılcımı çakan Aydın Örs ve Damir Mrsic’e yapılacak jestlerle vefanın semt adı olmadığı ispatlanmalı.

O forma asılmalı

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Türkiye’de bir gerçek var. Bir alışkanlık yaratmak için öncelikle Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın adım atması gerekiyor. Çünkü çok büyük kitlelere ulaşmak için 3 büyüklerden daha etkin bir yol gözükmüyor. Hazır Fenerbahçe’de başkanlığa Ali Koç gibi etkili bir isim gelmişken, onun göstereceği vefa örneği ile tüm kulüplerde geçmişe saygı gibi bir sayfanın açılacağını düşünüyorum.

Sayın Başkan Ali Koç’un seçim sürecinde yaptığı bir açıklama vardı... 3 Temmuz sürecinde o dönemin başkanı Aziz Yıldırım hapse girdiğinde ve kulüpte işler oldukça sıkıntılı bir hal aldığında toplantı yaptıklarını, herkesten fedakarlık beklediklerini anlatmıştı. En iyi kendisi biliyor ki, o dönemde basketbol şubesi için yapılan toplantıda taşın altına ilk elini koyan isim Aydın Örs’tü. O takımı bir arada tutmak için çok çaba harcamıştı, bunu başardı. Sonrasında hiç hak etmediklerini yaşadı ve istifa ederek kulüpten ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu ayrılık inanın, öyle bir efsaneye hiç yakışmamıştı. Bu sezon bir Euroleague maçını izlemek için tribünde yer aldığında ayakta alkışlandı Aydın Örs. Fenerbahçe taraftarı 2004’te henüz Ülker birleşmesi gerçekleşmeden takımın başına geçen ve 2007’de yani 100. yılında takımı şampiyonluğa taşıyan efsanesini unutmamıştı, unutamazdı. Başkan Koç, mutlaka Aydın Örs’e bir jest yapmalı. Bu bir onur ödülü mü olur, yoksa Anadolu Efes’in yaptığı gibi ismini salona asmak mı olur bilmiyorum ama, kayıtsız kalınmaması gerektiğine tüm kalbimle inanıyorum.

Mrsiç de hak etti

Gelelim Damir Mrsiç’e. Daha önce yazmıştım onun hikayesini. Taraftarın gerçekten sevgilisiydi. Türkiye’ye gelen yabancılar içinde en çok sevilenlerdendi.

5000 sayıyı Fenerbahçe formasıyla atmış, büyük başarılar yakalamış, 100. yılda kaptan olarak kupayı kaldırmıştı. İlerlemiş yaşına rağmen Euroleague’in en iyi üçlükçüTleri arasına Fenerbahçe formasıyla adını yazdırıp tarihe geçmişti.

Oyunculuktan sonra menajer olarak takımın başına getirilmiş ama görevine son verildiğini internet sitesinden öğrenmişti. Ardından yıllar sonra kendisine bir telefon gelmiş ve formasının emekli edileceği, salona asılacağı söylenmiş, büyük bir heyecan yaşanması sağlanmış, sonra o proje de hiç açıklama yapılmadan rafa kaldırılmıştı. O büyük heyecan bir anda büyük bir hayal kırıklığına dönmüştü.

Haberin Devamı

Öyle ki 4 senedir Euroleague’de Final four oynayan Fenerbahçe’de geçtiğimiz yıl bu iki ismi ‘Avrupa Şampiyonluğu’yla sonuçlanan sezonda Final Four’a davet eden sarı-lacivertli kulüp değil, bu hikayeleri dinleyen ve onları anlatılanlarla tanıyan Ekpe Udoh olmuştu. Tabii ki onlar teşekkür ederek bu davete katılmadı. Kulübün yapması gerekeni bir yabancı yapmıştı...

Evet Sayın Başkan Ali Koç... Sizce de bu iki efsaneden başlayarak, basketbolu bu noktaya taşıyanlara ayıp edilmemiş mi? Sizin başkanlığınızda başlayacak bir hamlenin diğer kulüplere de sıçraması öyle güzel olacak ki...

O forma asılmalı