Ege Obezite Cerrahisi hakkında merak edilenler

Obezite Cerrahisi hakkında merak edilenler

26.10.2018 - 23:07 | Son Güncellenme:

Tüp mide ameliyatıyla tedavi edilen hastaya operasyonun ardından büyük görev düşüyor

Obezite Cerrahisi hakkında merak edilenler

İNSÜLİN direnci, Tip 2 şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp damar tıkanıklıkları, kalp krizi, eklem sorunları, solunum problemleri, yumurtalık kistleri, uyku apnesi, depresyon gibi hastalıklara yol açan ve ölümcül olabilen obezite, günümüzde cerrahi müdahalelerle tedavi ediliyor.

Haberin Devamı

Ön görüşme yapılıyor

Obezite cerrahisinde çeşitli yöntemlerin bulunduğunu belirten Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yaman, “Hastalarla bir ön görüşme yaptıktan sonra endoskopi, karın ultrasonografisi, ayrıntılı kan tetkikleri, göğüs, dahiliye, kardiyoloji ve psikiyatri konsültasyonları yapıyoruz. Sonuçları hastayla beraber inceleyip son kararı veriyoruz” dedi.

Tüp mide yöntemini anlatan Yaman, “Ameliyatla mide yüzde 80-85 küçültülüyor. Ameliyat ardından hasta 3-4 gün içinde taburcu ediliyor. Sadece yüzde 1 oranında dikiş sızıntısı riski var. Biz bu riski azaltmak için mide dokusunu ayırırken özel üç sıralı sistemler kullanıp, oluşan kesi hattını yeniden çift kat dikişle destekliyoruz. En önemli nokta ise, hastanın ameliyat sonrasında yaşam biçimini değiştirip, kilo vermeye başlaması. Bizde bu konuda gerekli takipleri yapıp, hastalarımıza destek oluyoruz” diye konuştu.