Çağımızın en büyük sorunlarından birisi obezite. Yandaş hastalıklarıyla birlikte, hem yaşam kalitesini azaltıyor, hem de özgüven duygusunu son derece zedeliyor. Son zamanlarda çok fazla yapılan Obezite Cerrahisinden ise, doğru ve işini takip eden bir ekip tarafından yapıldığında, gerçekten son derece başarılı ve kalıcı sonuçlar elde ediliyor.

Fakat bir de işin estetik boyutu var. Aşırı vücut ağırlığının % 50 veya daha fazlasının veren, büyük kilo kaybına uğramış birçok hasta, gevşek, sarkmış ve artık gereksiz olarak tanımlayabileceğimiz bir cilt yığını ile ve kontur düzensizlikleri ile baş başa kalır. Sarkma, ciltteki değişim, kontürün bozulması, kilo kaybı operasyonlarının bilinen birincil komplikasyonudur diyebiliriz. Hızlı kilo kaybından sonra vücut kütle indeksindeki (BKİ) ani değişim, aşırı yumuşak dokunun sönmesine ve dolayısıyla gereksiz cildin oluşmasına neden olur. Fazla cilt genellikle karında bulunur, üst kollar, uylukların içi ve sırt üstü de sıklıkla sarkan yerlerdir.

Haberin Devamı

İşte bu noktada biz estetik cerrahlar devreye giriyoruz. Kontur düzensizliklerini ve sarkan fazlalık, gereksiz deriyi bedenden uzaklaştırmak için estetik cerrahi son derece yüz güldürücü sonuçlar almamıza fayda sağlıyor. Amacı yandaş hastalıklarından kurtulmak ve tabii ki özgüvenini tekrar kazanmak isteyen, 50-60 kilo vermiş bir hastanın, bu sefer de bu sarkan deri yığını ile baş başa kalması bile, belli başlı psikolojik sorunları da beraberinde getirdiği bir gerçek. Kısaca çoğu hastanın, kilo kaybından sonraki görüntülerinden memnuniyetsizlik yaşadıklarını söylemek mümkün. Bu sorunların en fazla görülen bölgeleri ise; üst kollar ve karın. Vücut kontür cerrahisi yapılan hastaların en dikkat çeken beklentisi ise kozmetik görünümün ve kendine güvenin iyileştirilmesi oluyor.

Neler yapılabilir?

Öncelikle Bariatrik ameliyatlardan sonra vücut şekillendirme cerrahisinin bu sürecin yönetimine dahil edilmesi bana göre zorunluktur. Çünkü her 5 hastadan 4’ü bu süreci yaşamaktadır.

Sarkmanın yaşandığı bölgeleri baz alarak düşündüğümüzde, şu prosedürler uygulanabilir:

Haberin Devamı

Karın germe, abdominoplasti

Sırt germe

Meme estetiği, mastopeksi ve diğer meme estetikleri

Boyun veya yüz germe

Bacak germe

Kol germe brakioplasti

Peki ya izler?

Yapılan estetik müdahaleler sarkan cildin bedenden uzaklaştırılması üzerinedir. Bu sebeple bu işlem kesi yapılarak uygulanır. Operasyon sırasında kullandığımız farklı tekniklerle, kesi civarına yaptığımız kök hücre enjeksiyonlarıyla ve sonrası uygulanabilecek lazer tedavileriyle, kesi izleri oldukça fazla silikleştirilebilir.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

www.bulentcihantimur.com