Gündem Odalar, çatı, kuyu, havuz garaj, her yer arandı

Odalar, çatı, kuyu, havuz garaj, her yer arandı

18.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasının ardından el Uteybi’nin kullandığı konsolosluk konutuna giren ekipler, her yeri detaylı şekilde inceledi. Ekipler yine Luminol yöntemle öldürüldüğü iddia edilen Kaşıkçı’ya ait delil aradı.

Odalar, çatı, kuyu, havuz garaj, her yer arandı

Haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de en son gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nun aranmasının ardından önceki gün Türkiye’den ayrılan Başkonsolos Muhammed el Uteybi’nin kullandığı Başkonsolosluk konutu da dün arandı. Saat 14.40 sıralarında 11 kişilik Suudi heyeti, altı araçla konsolosluk konutuna giriş yaptı. Aynı dakikalarda konsolosluk binasına giren 3 kişi ise saat 15.45’te konsolosluk konutuna giriş yaptı.

Haberin Devamı

Saat 16.45 sıralarında ise aralarında Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personelin de yer aldığı Türk ekibi, ikisi olay yeri inceleme aracı olmk üzere 4 sivil plakalı araçla konuta geldi. Başında bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısının bulunduğu Türk yetkililerin binaya girişinin ardından konutta inceleme başladı.

Uzman ekipler, konutun içerisinde özel Luminol yöntemiyle mavi ışık kullanarak kan ve DNA izi arandı.

Odalar, çatı, kuyu, havuz garaj, her yer arandı

Bahçedeki havuz aranırken, havadan drone’la görüntü alındı.

Kuyudaki su boşaltıldı

Zaman zaman konutun çatısında da arama yapılırken, çalışmalara eğitimli polis köpekleri dahil edildi. Ekiplerin çalışmalarının sürdüğü sırada konutun önüne arkasında su motoru ve jeneratör bulunan bir itfaiye aracı geldi. Su motorunun konutun bahçesinde bulunan kuyunun içerisindeki suyun boşaltılması için getirildiği öğrenildi. Ekipler, kuyunun yanı sıra bahçedeki havuzda da arama ve inceleme yaptı. Ardından konutun üzerinde bir drone uçuran ekipler, havadan da incelemelerini sürdürdü. Konsolosluk konutuna gelen olay yeri inceleme ekiplerinden biri ise 400 metre uzaklıkta bulunan Suudi Arabistan konsolosluğuna gitti. Ekipler konsolosluk binasının garajında ve araçlarda da arama yaptı.

Haberin Devamı

Odalar, çatı, kuyu, havuz garaj, her yer arandı

Ekipler, Luminol yöntemiyle özel bir ışık tutulduktan sonra kullanılan kimyasal madde yardımıyla konut içerisinde DNA hücre örneği aradı.

Odalar, çatı, kuyu, havuz garaj, her yer arandı

Beşiktaş ilçe itfaiye ekipleri motopomp ile konuta geldi.