Siyaset ‘Ödül getirilmesi ABD’nin PKK-YPG ayrımının itirafı’

‘Ödül getirilmesi ABD’nin PKK-YPG ayrımının itirafı’

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, CHP milletvekilleriyle parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Ödül getirilmesi ABD’nin PKK-YPG ayrımının itirafı’

Çeviköz, ABD’nin, terör örgütü PKK elebaşları hakkında bilgi verene ödül açıklamasına ilişkin soru üzerine, ABD’nin, terör örgütü PKK ile YPG arasında bir ayrım yaptığını itiraf ettiğini dile getirdi. Çeviköz, “Anladığımız kadarıyla PKK yöneticilerine konulan ödül de bu ayrımdan kaynaklanıyor. ABD’nin YPG ile ilgili tutumunun doğru olmadığını düşünüyoruz ancak Türkiye’nin, PYD/YPG birleşkesi şeklinde kullandığı ifadenin bir ayrıma ihtiyaç göstermesi gerektiğine inanıyoruz. YPG terör örgütü olarak görülse bile bugün Afrin’de, Türkiye’nin Rusya ile birlikte PYD ile çalıştığına dair bazı duyumlar alıyoruz. Üstelik Rusya’da PYD’nin bürosu olmasına rağmen biz sadece ABD’nin YPG ile olan ilişkisini eleştiriyoruz ancak Rusya’nın PYD ile olan ilişkisi hakkında herhangi bir eleştiride bulunmuyoruz. Bu, dürüst bir yaklaşım değildir.”

Haberin Devamı

“Türkçe ezan” tartışması değerlendirmesi sorulan Çeviköz, şunları kaydetti: “CHP’nin gündeminde ezanla ilgili veya ezanın hangi dilde okunmasıyla ilgili herhangi bir tartışma yoktur. Bir milletvekilimizin şahsi görüşlerinden ibarettir.”