Öğrenciler

Öğrenciler

Son dakika öğrenciler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan öğrenciler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan öğrenciler haber sayfamızda...

Öğrenciler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 41.483 öğrenciler haberi bulunmuştur.
TATİL HABERLERİ 🗓 23 NİSAN TATİL Mİ? 2024 Resmi tatiller içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı var mı, yok mu? 23 Nisan 2024 Salı günü okullar, üniversiteler, özel sektör, kamu tatil mi?
TATİL HABERLERİ 🗓 23 NİSAN TATİL Mİ? 2024 Resmi tatiller içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı var mı, yok mu? 23 Nisan 2024 Salı günü okullar, üniversiteler, özel sektör, kamu tatil mi? Bu yılın resmi tatiller listesi merakla araştırılıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na kısa bir süre kala o gün hakkında araştırmalar da artıyor. Özellikle öğrenciler ve çalışanların gündemine oturan 23 Nisan resmi tatil mi sorusu yoğun ilgi görüyor. Peki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okullar, üniversiteler tatil mi, iş yerleri açık mı, kapalı mı olacak?
20.04.2024 Bilgi Rehberi
Tokat depremi 338 konutta hasara yol açtı
Tokat depremi 338 konutta hasara yol açtı Tokat, önceki gün art arda depremlerle sarsıldı. Sulusaray ilçesinde peş peşe 4.7, 4.1 ve 5.6 büyüklüğünde depremler kaydedildi.
20.04.2024 Gündem
AUZEF ara sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak? AUZEF bahar dönemi vize sınav tarihi...
AUZEF ara sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak? AUZEF bahar dönemi vize sınav tarihi... İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bahar dönemi ara sınav tarihine kısa süre kaldı. Öğrenciler ise AUZEF vize sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı günü bekliyor. 2024 AUZEF ara sınavlar ne zaman? Sınav takvimi...
19.04.2024 Bilgi Rehberi
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi'nin hedefi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi'nin hedefi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Pınar'ın birliğiyle Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ne eklediği Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı, Adıyaman'daki ikinci durağında çocuklarla buluştu. Geçen sene Kasım ayından bu yana Adıyaman'da Altınşehir İlkokulu'nun bahçesinde konumlanan Tasarım Mucitleri Ateşböceği, nisan ayı itibarıyla Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'nda eğitime başladı. Bugüne kadar bin 500 çocuğa ulaşan program ile 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak hedefleniyor.
19.04.2024 Çocuk
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak Hepsiburada müşterilerine kendi çevrelerine ürün tavsiyesinde bulunarak gelir elde etme imkanı sunduğu “Link Gelir” programı ile Türkiye’de tavsiye ekonomisini büyütecek. Hedef 2024 içinde programa katılanlara toplamda 1 milyar TL kazandırmak.
19.04.2024 Advertorial
Kars’ta LGS ve TYT deneme sınavları yapılacak
Kars’ta LGS ve TYT deneme sınavları yapılacak Kars ‘ta 8’İnci ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik LGS ve TYT deneme sınavları yapılacak.
19.04.2024 Eğitim
Deprem sonrası ortaya çıkan bulut şaşırttı
Deprem sonrası ortaya çıkan bulut şaşırttı Tokat’ta meydana gelen deprem sonrası Sivas’ta gökyüzünün sararması ve Mammatus bulutlarının çıkması vatandaşlar tarafından merak uyandırdı.
19.04.2024 Gündem
MEB OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK 2024? Yaz tatili ne zaman, karne günü tarihi belli oldu mu? Okulların kapanış tarihi
MEB OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK 2024? Yaz tatili ne zaman, karne günü tarihi belli oldu mu? Okulların kapanış tarihi Yaz tatili heyecanla bekleniyor. Yarıyıl tatilinin ardından okullar ikinci döneme 5 Şubat tarihinde başlamıştı. Son olarak ikinci ara tatil yapıldı. Ramazan Bayramı tatili ile birleşen ikinci ara tatilin ardından öğrenciler okulların kapanış tarihini merak ediyor. Peki, MEB takvimine göre okullar ne zaman kapanacak?
19.04.2024 Bilgi Rehberi
Özgür Özel: Başımızın üstündeki cam tavanı kırdık
Özgür Özel: Başımızın üstündeki cam tavanı kırdık CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Siyasetin başarı kapısı bizim partiye kapalıydı. Başımızın üstünde bir cam tavan vardı. Yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramayacağız diye artık zıplamıyorduk da. Artık siyasetin başarı kapısı açıldı" dedi.
18.04.2024 Gündem
Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtaran öğretmen: İkimiz de rahat nefes aldık
Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtaran öğretmen: İkimiz de rahat nefes aldık Isparta’da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtaran öğretmen Özlem Kara, "Heimlich manevrası yaptım ve cismin çıktığını gördük ikimizde rahat bir nefes aldık. Hayat kurtarmak çok mutluluk verici” dedi.
18.04.2024 Haberler
MSÜ TERCİH 2024 EKRANI 👩‍💻 MSÜ tercihleri ne zaman, ayın kaçında bitiyor? MSÜ son tercih başvuru günü!
MSÜ TERCİH 2024 EKRANI 👩‍💻 MSÜ tercihleri ne zaman, ayın kaçında bitiyor? MSÜ son tercih başvuru günü! Milli Savunma Üniversitesi sınavına katılım sağlayan öğrenciler, tercih sürecine girmişti. 2024 MSÜ ÖSYM tarafından 3 Mart günü gerçekleştirildi. Sonuçlar ise 21 Mart günü erişmine açıldı. MSÜ tercih işlemlerini yapacak adaylar ''MSÜ tercihleri ne zaman, hangi gün bitiyor?'' sorularına yanıt arıyor.
18.04.2024 Bilgi Rehberi
LGS 2024 NE ZAMAN? LGS örnek sorular: Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?
LGS 2024 NE ZAMAN? LGS örnek sorular: Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına kısa süre kaldı. LGS için başvuru süreci 29 Mart günü noktalandı. Sınava katılım sağlayacak öğrenciler ise LGS sınav giriş belgesinin paylaşılacağı tarihi araştırıyor. 2024 LGS ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?
18.04.2024 Bilgi Rehberi
Köpeklerin kovaladığı kadın yere düştü, kanlar içinde kaldı
Köpeklerin kovaladığı kadın yere düştü, kanlar içinde kaldı Edirne’de başıboş köpeklerin kovaladığı kadın kaçarken yere düşerek kanlar içinde kaldı. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
16.04.2024 Haberler
Köpeklerin kovaladığı kadın yere düştü, kanlar içinde kaldı
Köpeklerin kovaladığı kadın yere düştü, kanlar içinde kaldı Edirne’de başıboş köpeklerin kovaladığı kadın kaçarken yere düşerek kanlar içinde kaldı. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
16.04.2024 Gündem
ATA AÖF SINAV ✍🏻 ATA AÖF sınav tarihleri ne zaman? 2024 ATA AÖF sınav yerleri açıklandı mı? İşte Bahar Dönemi sınav takvimi
ATA AÖF SINAV ✍🏻 ATA AÖF sınav tarihleri ne zaman? 2024 ATA AÖF sınav yerleri açıklandı mı? İşte Bahar Dönemi sınav takvimi ATA AÖF Bahar Dönemi sınavları için geri sayım başladı. 2024 ATA AÖF sınavları için sınav yerleri bilgisi ve sınav tarihleri merak konusu oldu. Öğrenciler, sınava gireceği yeri ve sınav tarihini öğrenmek istiyor. Peki ATA AÖF sınav tarihleri ne zaman? 2024 ATA AÖF sınav yerleri açıklandı mı? İşte Bahar Dönemi sınav takvimi
16.04.2024 Bilgi Rehberi
anadolu.edu.tr Akademik takvim ✔ AÖF sınav tarihleri ne zaman? 2024 Bahar Dönemi AÖF sınavları hangi ayda, hangi tarihte uygulanacak?
anadolu.edu.tr Akademik takvim ✔ AÖF sınav tarihleri ne zaman? 2024 Bahar Dönemi AÖF sınavları hangi ayda, hangi tarihte uygulanacak? AÖF Bahar Dönemi sınavları için hazırlıklar sürüyor. Öğrenciler sınava çalışırken, diğer yandan sınav takvimi hakkında bilgi almak istiyor. AÖF Bahar Dönemi Ara sınavı tamamlandıktan sonra gündeme AÖF Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı tarihleri geldi. Peki AÖF sınav tarihleri ne zaman? 2024 Bahar Dönemi AÖF sınavları hangi ayda, hangi tarihte uygulanacak?
15.04.2024 Bilgi Rehberi
YAZ TATİLİ HAZİRAN'IN KAÇINDA? ⛱ 2024 Yaz tatili ne zaman başlıyor, ne kadar sürecek, kaç gün, kaç ay?
YAZ TATİLİ HAZİRAN'IN KAÇINDA? ⛱ 2024 Yaz tatili ne zaman başlıyor, ne kadar sürecek, kaç gün, kaç ay? Bu seneki eğitim - öğretim yılında yılda iki kez uygulanması gereken ara tatiller tamamlandı. Yarıyıl tatili de iki ara tatilin arasında yaşandı. Bugün ise okullar kaldığı yerden devam etmeye başladı. Öğrenciler de sıradaki tatil olan yaz tatili hakkında bilgi almak için arayışa geçti. Peki Yaz tatili 2024 ne zaman? Bu seneki yaz tatili başlangıç tarihi hangi ayda, hangi gün?
15.04.2024 Bilgi Rehberi
YAZ TATİLİ 2024 HABERİ 🌞 Okullar ne zaman açılacak, okullar yarın başlıyor mu? 👧🏻👦🏻 2024 Yaz tatili hangi tarihte başlıyor?
YAZ TATİLİ 2024 HABERİ 🌞 Okullar ne zaman açılacak, okullar yarın başlıyor mu? 👧🏻👦🏻 2024 Yaz tatili hangi tarihte başlıyor? Yılın 2. ve son ara tatili ile ilgili araştırmalar başladı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri için geçerli olan ara tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil bitiş gününü açıkladı. Öğrenciler ise okullar 15 Nisan 2024 Pazartesi başlıyor mu? sorusunu araştırmaya başladı.
15.04.2024 Bilgi Rehberi
Sıradaki İstanbul Üniversitesi AUZEF sınavları ne zaman? auzef.istanbul.edu.tr ✅ 2024 AUZEF Bahar Dönemi sınav tarihleri takvimi açıklandı mı?
Sıradaki İstanbul Üniversitesi AUZEF sınavları ne zaman? auzef.istanbul.edu.tr ✅ 2024 AUZEF Bahar Dönemi sınav tarihleri takvimi açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin Bahar Dönemi sınavları için araştırmalar sürüyor. Öğrenciler Güz Dönemi sınavları ardından AUZEF sınavları ne zaman? 2024 AUZEF Bahar Dönemi sınav tarihleri takvimi açıklandı mı? sorularına cevap arıyor. İşte konuya ilişkin son güncel durum
15.04.2024 Bilgi Rehberi
Tatil bitti, okullarda ders zili çaldı
Tatil bitti, okullarda ders zili çaldı İlk ve ortaöğretim kurumlarında, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili sona erdi.
15.04.2024 Eğitim
Resmi tatilin son gününde Trabzon terminalinde yoğunluk
Resmi tatilin son gününde Trabzon terminalinde yoğunluk Ramazan Bayramı süresince tatillerini değerlendiren ve seyahat eden vatandaşların dönüşlerinin başlamasıyla birlikte tatilin son gününde de Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluğun arttığı görüldü.
14.04.2024 Ekonomi
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ikinci dönem ara tatili yarın bitiyor. 9 günlük tatilin ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Hatta bazı çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler dahi görülebiliyor.
14.04.2024 Eğitim
Yatılı öğrenciler daha güzel yemek talep ediyor
Yatılı öğrenciler daha güzel yemek talep ediyor Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, pansiyonlu okullardaki öğrencilere kaldıkları yerlerden memnuniyetlerini sordu.
13.04.2024 Eğitim
Atıklardan ürettiği kuş yemlikleri ve yuvasını, 200 kuş türünün yaşadığı Hevsel Bahçeleri ile gölet çevresindeki ağaçlara astı
Atıklardan ürettiği kuş yemlikleri ve yuvasını, 200 kuş türünün yaşadığı Hevsel Bahçeleri ile gölet çevresindeki ağaçlara astı Diyarbakır’da sanat atölyesi işletmecisi Yusuf Battal (47), Dicle Üniversitesi Çevre ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü’nün önerisiyle atölyesindeki atık malzemelerden 5 ayda ürettiği 200 kuş yemliği ve yuvasını, Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki 200 kuş türünün yaşadığı UNESCO Kültür Mirası Listesi’ndeki Hevsel Bahçeleri ile Kabaklı Göleti’nin çevresindeki ağaçlara astı. Atık malzemeleri atölyesinden temin ettiğini belirten Battal, “Atık malzemelerimizin ve sobaya, çöpe giden malzemelerimizin olduğunu gördüm. Böyle bir öneri geldiği zaman da çok hoşuma gitti. Ekolojik sistem için önemli bir çalışma olması dolayısıyla çok sevindim. Bunu üniversitenin belli alanlarında önümüzdeki süreçte de devam ettireceğiz” dedi.
12.04.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Öğrenciler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.