Gündem Öğretmen il içi atama başvuruları başladı. Başvurular nasıl yapılacak?

Öğretmen il içi atama başvuruları başladı. Başvurular nasıl yapılacak?

22.05.2018 - 12:51 | Son Güncellenme:

Öğretmen il içi atama başvuruları nasıl yapılır? En merak edilen soru ve yanıtları... 2018 öğretmen il içi atamaları başladı! Atamalar öncesi başvuru yaparken dikkat! Başvurular Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden yapılacak.

Öğretmen il içi atama başvuruları başladı. Başvurular nasıl yapılacak

Öğretmen il içi atama başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Öğretmen il içi atama başvuruları başladı. Öğretmenlerin heyecan ve merakla beklediği süreçte nasıl başvuru yapılacak? Başvurular Milli Eğitim Bakanlığı sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Sisteme giriş yapan aday öğretmenler, başvurularını gerçekleştirebilecek. Sayfa girişinde yer alan kullanıcı adı ve şifre bölümü doldurularak kendi sayfalarına giriş yapılacak. TC kimlik numarası ve şifre ile MEBBİS öğretmen girişi yapılacak. Şifre bilinmiyorsa sistem üzerinden yeni şifre alınabilir. Giriş yaptıktan sonra başvurular kısmından öğretmen il içi atama başvuruları Elektronik Başvuru Formu doldurularak gerçekleştirilecek.

Başvuru yaparken dikkat edilmesi gerekenler

İl içi atama başvurusundan bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edecektir.

Haberin Devamı

Öğretmen il içi atamaları, MEBBİS’in web sitesi üzerinden yapılan başvurular ile olacak. 22 Mayıs Salı günü itibariyle başvuru sayfası, öğretmenlerin kullanımına açıldı. Online olarak başvurular yapılacak. İl içi atama isteyen öğretmenler için İl Milli Eğitim Müdürlüklerince boş okul kadroları açıklanıyor.

Öğretmen il içi atama kadroları belli oldu mu?

Öğretmen il içi atama kontenjanları her il için ayrı ayrı belirleniyor. Mevcut görev yaptıkları okuldan farklı bir okula geçiş isteyen öğretmenler için düzenlemeler başladı. Öğretmen il içi atama kontenjanları, il müdürlükleri tarafından kendi resmi web sitelerinde yayınlanacak.

İl içi atama başvuru tarihleri nedir ve sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Öğretmen il içi atama 2018 başvuruları 3 gün devam edecek. 22 Mayıs Salı günü başlayan başvurular, 25 Mayıs Cuma günü sona erecek. Üç gün boyunca online olarak il içi atama başvuruları gerçekleşecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Afyon, Kütahya, Mersin, Adana il içi atama boş okullar ve il içi boş kalan kadrolar İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açıklanıyor.

Haberin Devamı

Öğretmen il içi atama sonuçları 30 Mayıs Çarşamba gününe kadar açıklanacak.

Yazarlar