Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe orta sahasında Alex de Souza'nın bugün hala anılmasının 2 nedeni var. Ortasaha da ki organizasyon becerisi, yaratıcılığı ve sahada takımı gerektiğinde derleyip toplayabilen lider kişiliği...

Böyle oyuncular çok fazla gelmiyor elbette ;

Fenerbahçe ortasahasına Krasic, Diego Ribas, Josef De Souza, Holmen, Raul Meireles, Guilano gibi pek çok farklı isim transfer etti.

Diefo Wolfsburg günlerinden bir hayli uzaktaydı Fenerbahçe forması ile oynarken; Krasiç ise Juventus formasını bile sırtına geçirmişken ; Fransanın bastia takımına kiralık gidiverdi.

Haberin Devamı

Samuel Holmen; gösterişsiz ancak faydalı bir oyuncuydu ancak oyun stili bilinen bir oyuncuydu her zaman. Meireles ise gerçekten mücadeleci ve sahadaki açıkları fazlasıyla kapatan bir yapıdaydı. Fenerbahçe de uzun yıllar oynadı zaten bu performansı ile ...

Josef iyi bir profesyoneldi ancak sahada yapabilecekleri gerçekten sınırlıydı. Guilano ise yetenekliydi; fakat ortasaha da Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan oyuncu değildi.

Bugün Valbuena ,Eljif Elmas ,Tolga ve Benzia ile Slimani'ye destek verecek bir orta saha yaratma gayreti içerisinde olacak Cocu.

Tolga takıma hem hücumda , hem defansta ; momentum verecek bir isim. Hertha Berlinde oynarken öylesine enteresan golleri vardı ki kendi takımını bir anda ileriye itiveriyordu.

Fenerbahçe yakında Konyaspor ile oynayacak.Çok puan kaybetmiş durumdalar. Reyes sanılanın aksine mücadeleci bir oyuncu. Bunu ileride defansa yansıtacaktır.Jailson'un dörtlü defans bloğunun önündeki pas trafiğini ayarlamada ki becerisi orta sahaya rahatlama sağlayacak.

Ancak Konyaspor oturmuş bir takım.Werder Bremen den Diagne yi aldıkları gibi takımdaki pek çok oyuncu uzun yıllardır bu takımda. İstikrarı seviyorlar kadro seçiminde.

Almış oldukları Hurtado kendi milli takımında direk oynayan bir oyuncu.Yatabare ve Miloseviç çok formda. Bir de Jahoviç faktörü var ki; Türkiye ligini çok iyi tanıyan bir golcü.

Kalede Serkan geçilmesi zor bir kaleci. Kısacası iyi takımlar..

Bu maçı Fenerbahçe sorunsuz geçmek istiyorsa defansından ve kalecisinden tam randıman almalı.