Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Erwin Koeman ismi ; Cocu göreve geldiğinde yardımcı antrenör olarak doğru seçimdi. Çok tecrübeli ve uzun zaman hem Hiddink ten hem de Belçika futbolunun efsanelerinden Eric Gerets ten PSV de çok şey öğrendi.

Ancak Cocu'nun şansızlığı Guilano ve De Souza lı takımın bozulup ; yeni transferlerin de eklenip bir anda başarı beklenmesiydi.

Takım uzun süredir Mehmet ve De Souza lı orta saha ya alışmış ; ayrıca Jannsen ,Van Persie ve Fernandao gönderilmiş ; takımın forveti neredeyse tamamen değişmişti.

Teknik kadro en sonunda Frey, Ayew ve Slimani yi beraber oynatarak ofansı güçlendirmiş ancak ortasaha da Valbuena yı sonradan oyuna sokarak ; orta sahadaki beceriyi azaltmıştı. Erwin Koeman bu hataya düşmedi.Belki de kariyerinde iyi bir orta saha oyuncusu olmasından... Çünkü Valbuena mücadele anlamında da forvete pozisyon hazırlaması anlamında da takımın en iyilerinden ...

Haberin Devamı

Ama bir gerçek var ki ; Sadece oynadığı pozisyonda takımın en iyisi değil...Avrupanın da mevkisinde hatırı sayılır futbolcularından biri...Geçen sezon dakika anlamında az oynasa da 7 golü ve 9 asisti vardı.

Fransa milli takımının orta sahasında 50 den fazla milli formayı giymek kolay değildir herhalde...

Maçın başlarında sağ kanattan Fenerbahçe ; Şener den aldığı pası Valbuena kullanınca önemli bir pozisyon yakaladı. Bu kanatta aslında İsla da son maçlarda hiç fena değildi. Anderlecht çok iyi defans yapabilen bir takım değil.Defansı Vranjes ile takviye etselerde böyle. Bu yüzden kanatlardan Slimani ye bolca top indirebildi Fenerbahçe .

Cezayirli forvet belki son vuruşlarda şansızdı ama Fenerbahçe için forma girdiğinde izlemesi çok keyifli bir futbolcu olacak.

Fenerbahçe en etkili pozisyonunu Hasan Ali ile Frey'in müthiş ara pası ile yakaladı. Burada tabi yine Valbuena idi arkadaşlarını topa doğru yönlendiren.

Tekrarlayalım ; Frey iyi futbolcu.Sadece çabuklaşması ve oyunda esneklik kazanması gerekli. Mücadelesi ,Oyuna katılımı ve doğru yerde oluşu çok iyi.

Fenerbahçe ilk gole Valbuena 'nın ustalığı ile ulaştı ama bu golden önce de goller bulabilirdi.İkinci golde de Anderlecht'in zayıf olan sağ kanadından gelen Fransız oyuncu ; Frey ' e alda at dedi .

Haberin Devamı

Fenerbahçe devre arasında sol kanada,orta sahaya hatta defansa transfer ya da transferler de yapsa Valbuena'yı kenarda oturtmamalı. Hatta mümkünse Soldado yu da ısrarla oynatmalı ve kazanmalı.