Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray son yılların en iyi kadrosunu kurmuş vaziyette. Tam on üç tane milli oyuncuları var. Muslera'nın önünde gerekirse on yabancı oyuncu oynatabilecek kadar geniş. Ayrıca hem yetenekli hem de birbirini iyi tanıyan bir kadro.

Bu kadronun tek dez dezavantajı geçen sene kaybettikleri Gomis idi. Bu sene Diagne, Mitrouglou ve Luyindama transferleri ile bu açığı kapattılar.

Trabzonspor ise hem Burak Yılmaz'ı hem de Onur'u kaybetti. Bu kayıplara rağmen yine de maça iyi başladıkları her an gerisini getirebiliyorlar. Novak, Pereria, Sosa, Rodallega, Onazi, Yusuf, Abdülkadir çok etkili oyuncular. Bekleri hücuma katılımda çok etkili.

Haberin Devamı

Orta alanda güçlü bir takımlar ve ayağa paslarda belki de ligin en iyi takımlarından biri haline gelebiliyorlar. Ancak istikrarı yakalamaları da önemli.

Maça gelirsek ;

Trabzonspor 'un maçın başlarında Hugo ve Yusuf ile bulduğu pozisyon verkaçlarda takımın ne kadar etkili olduğunu gösterir gibiydi. Galatasaray ise buna karşılık Belhanda ve Diagne ile etkili olmaya çalıştı.

Trabzonspor defansı Diagne'ye karşı önlem almakta zorlanır gibiydi bu anlarda.. Galatasaray'ın orta alanda çok fırsatçı oyuncuları var. Bunlardan biri de Badou... Boşluğu görür görmez Onyekuru'yu kaçırdı ve takımın penaltı kazanmasına sebep oldu.

Diagne'nin golü sonrasında Trabzonspor yine bir ikili paslaşmada Rodallega ile golü buldu. Rodallega gerçekten topu önüne aldığında kapanan bir defans bile farketmiyor. Gol sonrası Galatasaray hücumda etkisini hissettirmeye başladı.

Belhanda'nın topla içeriye doğru girme çabalarında çıkarttığı şutla golü buldular. Golden sonra Belhanda bir müthiş gol daha attı. Her zaman söylediğimiz gibi forma girdiğinde rakip takımı bozabilen bir oyuncu....Dün de bunu yaptı sahada...

Bu gollere rağmen Trabzonspor da net fırsatlar harcadı. Muslera her zamanki gibi sahnedeydi. Galatasaray iyi futbol oynuyor ve formda kalmayı başarabiliyorlar.