Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Konyaspor seri oynayan bir takım.Özellikle kanatlarda Fofana,Ömer ali gibi oyuncuları ile etkili olabildikleri gibi Yatabare başta olmak üzere diğer oyuncularını da bu bölgelere sokabiliyorlar.

Geçilmesi zor bir deplasmandı.Şİmdiye kadar Fenerbahçe'nin Konyaspor karşısında ki istatiksel üstünlüğü de açıkçası çok bir şey ifade etmiyordu.

Cocu'nun elindeki en büyük avantajı mükemmel bir takıma sahip oluşu.Kadro seçimindeki hatalara rağmen bunu söylemek lazım.Çünkü takıma geniş anlamda takviyeler yapıldı. Oyuncuları da geliştirmek elbette onun işi.

Haberin Devamı

Bu deplasmandan çok daha zorlu deplasmanlar olacak. Fenerbahçe 'nin mutlak gol bulması gereken deplasmanlar. Slimani ve Eljif Elmas ' yardımcı olan çıkacak mı ?

Konyaspor söylediğimiz gibi maçın başlarında etkili gelmeye başladı. Önce Yatabare ile Ömer ali Şahiner işbirliğinde gelen gol pozisyonu ardından da Skubiç'in ortasında Miloseviç'in mükemmel şutu önemli ataklardı.

Fenerbahçe ceza sahası önünde rahat paslaşma imkanı buldular ve taktik disipline de uydular maçın genelinde.

Fenerbahçe defansı bu dakikalarda biraz daha kendine gelmiş gibiydi .Rakibi seyretmiyorladı ancak yine de pozisyon karşılama da ki hataları bu maçta da görüldü. Jonnson'un hatasında Benzia ve Slimani arasında ki anlaşma Fenerbahçe adına önemli bir kazanım.

Benzia hücuma dönük ,topu kolay çevirebilen bir oyuncu.Biraz daha çevik ve seri olabildiğinde futbolu da büyüyecek.

Konyaspor gerçekten etkiliydi bu maçta.Yatabare,Jonnson ve diğer oyuncular ile gol ya da goller bulabilmeleri işten bile değildi.Her iki takımın bütçesi ve kadrolarına bakınca Fenerbahçe den biraz daha iyi oyun beklemek lazım ...

Fenerbahçe defansı ve kalecisi yine bu maçta fazla ümit vermedi.Kaçırılan pozisyonlar da hataları da vardı. Birbirlerini tanımaları için de epey bir zaman geçicek gibi.

Fenerbahçe'nin golünde pozisyonunun oluşumuna ve golün zorluğuna baktığımızda bu galibiyetin önemini de anlıyoruz.

Ayew'in topu çizgiden çevirişi,Benzia'nın olağanüstü pası ve Elmas'ın golü Fenerbahçe'nin en azından böyle bir maçta 7-8 kez göstermesi gereken pozisyonlardı.

Haberin Devamı

Bu maç gösterdi ki ; Fenerbahçe zor bir maç kazandı ve henüz hazır değil...