Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Kasımpaşa Diagne,Trezeguet, Eduok üçlüsünün ofanstaki gücü ile pek çok maçı çevirmiş bir takımdı. Bugün Diagne takımda yok. Scuffet, Heintz, Hajradinovic ve Perica gibi dört geleceğe dönük transfer yaptılar. Popov, Veigneu ve Pavelka, Sadiku ikilileri bozulmadı.

Ancak Eduok'un da Diagne ile birlikte transferi olası planları bozmuş gibi. Beklemedikleri mağlubiyetler aldılar.

Trezeguet ligin ilk yarısında topla sahada girmedik alan bırakmıyordu neredeyse. Orta alanı çabuk geçen,her iki kanadı da sürekli kullanan bir takımlardı.

Haberin Devamı

Galatasaray ise hafta ortasında Benfica ya kaybetti ama kaybetmesine rağmen takım fazlasıyla güçlendi.

Bunu da ligde fazlaca gösteriyorlar. Semih 'in takıma dönmesi, Marcao ve Luyindama transferleri defansı zenginleştirdi. Denayer'in ya da Maicon 'un eksikliği hiç hissedilmeyecek neredeyse...

Maça dönersek; Diagne Galatasaray'da durdurulması zor bir oyuncu. İlk dakikalarda eski takım arkadaşları tüm mesailerini ona harcıyor gibiydi.

Kasımpaşa Trezeguet ile Galatasaray kalesinde gözükmeye çalışıyordu buna karşılık. Tam maç tipik orta alan mücadelesi şeklinde geçerken almış olduğu topla serbest vuruş kazandırdı ve güzel de bir gol attı.

Golden sonra Galatasaray etkili gelmeye başladı. Kasımpaşa orta sahası etkili top karşılayamamaya başladı. Kasımpaşa'nın tek istediği topu uzaklaştırmaktı ama Belhanda bu ara en sık yaptığı şeyi yapmaya başladı.

Gerilerden müthiş bir şut çıkardı ve beraberliği getirdi. Golden sonra hem Belhanda hem de Feghouli takımın pas kalitesini arttırmaya başladı. Onyekuru'nun da boşlukları iyi değerlendirmesiyle takımın hücumu iyiden iyiye genişledi .

Feghouli 'nin golleri ise hem takımı rahatlattı hem de Kasımpaşa defansının Josue Sa'nın yokluğunu net aradığını da gösterdi.

Feghouli'nin son golü resitalinin en nadide parçası gibiydi sanki. Galatasaray aslında zor geçebilecek bir maçı zorlanmadan kazandı...