Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe seneye Koeman ile yola devam etme kararı almış gibi. Koeman takımı daha önceden de tanıdığı için en azından bir kez daha takımı tanımı açısından zaman kaybı yaşanmaz.

Sampaoli,Jardim ve diğer isimler kariyerli ama intibak süresi de isteyen isimler. Hector Cuper zamanında Orduspor'un başına geçmişti ama o bile takım hedeflerine ulaşamadığı için görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Her zaman sezon ortasında antrenör değişikliği doğru havayı vermez takıma. Tersi örnekler de var elbette ama istisna durumlar futbolun içinde...

Haberin Devamı

Fenerbahçe son haftalarda neyi doğru yaptı sorununun yanıtı da çok basit.

Harun 'un biraz daha takıma alışması, Koeman 'ın başta valbuena olmak üzere kenarda oturan oyuncuları biraz daha formaya yaklaştırması, Defansın rakip karşısında güçlü durabilmesi ve ortasaha nın rakibin oyununu bozmayı başarabilmesi önemli etkenler.

Anderlecht maçı ve diğer maçlarda rakibi karşısında pres,tempo ve kalite açısından cevap veren bir takım vardı sahada. Üstelik Slimani'nin de kendisini göstereceği bir çok maç olacak.

Geçen senelerde Valbuena bu sene ise Frey 'in ne kadar eleştirildiğini anlatmaya gerek yok. Ancak Eljif ile beraber Frey son maçlarda takımın en çok mücadele eden oyuncularından biri ...

Fransız oyuncu ise sahada nerede eksik gedik var kapatmaya çalışıyor ... Kimse Valbuena'nın lider özelliğinden bahsetmiyor. Ama o sahada bütün bunları farkettirmeden bile yapıyor çoğu zaman.

Fenerbahçe milli maç arasından sonra Trabzonspor ile oynayacak.2 takımın da toparlanmaya ihtiyacı var.

Trabzonspor iyi maçlar çıkardığı gibi son maçta olduğu gibi olumsuz mağlubiyetler de aldı. Sosa sazı eline aldığında takımı oynatıyor,kendi de oynuyor ama durduğunda top kayıpları da yaşıyorlar. Onazi fazlasıyla defansif, Olcay 'ın ise daha çok katkı vermesi şart. Kucka dan faydalanamıyorlar. Ekuban ve Nwakame'nin şu ana kadar skora katkıları sınırlı oldu. Onur ve Burak kadro dışı kalmış durumda.

2 takım açısından da güzel maç olacak ama Koeman'ın futbol anlayışının belirginleştiği bir maçta olacak aynı zamanda.