Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Anderlecht ; Belçika liginin en köklü ekiplerinden. Şu an ligde 3.sıradalar ve önlerindeki takımlar ile aralarındaki puan farkı çok az.. 25 bin kişilik stadlarında çoğu zaman dolu bir seyirci topluluğuna karşı oynuyorlar ve tribünler sahaya çok yakın olduğu için etkililer de.

Klüp ; Boubacar Sanneh,Defour,Teodorcyzk,Okaka,Santini ,Biglia ,Koller gibi önemli isimleri tarihinde transfer etmiş bir takım. Takımda o kadar çok genç oyuncu var ki ; bu kurguyu bir araya getirebilmek zor.

Bu hafta sahalarında Cercle Bruge 'u dört golle geçerlerken Landry Dimata skora ne kadar etki edebileceğini gösterdi.

Haberin Devamı

Durdurulması zor ve kenardan top aldığında çok etkili bir oyuncu.Anderlecht hırvat milli oyuncusu Santini ile birlikte hücumda en çok ona güveniyor.

Belçika ligi defansif anlamda oyuncuların çok zorlandığı bir lig değil.Buna rağmen bu ikilinin hücumda ki yetenekleri ligin ortalamasının da üzerinde.

Gerkens ve Trebel gibi oyuncuları ile takım çok çabuk hücum organizasyonları bulabiliyor ki bu özellikle defansında kolay hata yapan Fenerbahçe gibi takımlar için handikap...

Bu yüzden kolay gol buluyorlar ama kolay da gol yiyorlar.

Anderlect sağ kanadı ise diğer kanada oranla daha zayıf. Bunu son Cercle Brugge maçı da gösterdiler ki atmış oldukları gollerden sonra çok adamla savunma yapmalarına rağmen hatalar da yaptılar.

Cocu ; bu maçta mutlak Benzia ve İsla ile oyuna başlamalı. Benzia göbekten kanat oyuncularını iyi yönetebildiği gibi Slimani ilede uyum sağlıyor oynadığında. İsla 'nin ise son iki maçtır formu çok iyi ve Sanneh ve Lawrence gibi oyuncuların arasına attığı toplar pozisyon üretebilir.

Fenerbahçe 'nin Anderlecht maçında gol ya da goller bulması işten değil. Önemli olan Roman ve Skretel'li defansın bozulmaması. Anderlecht kalecisi Didillon iyi bir kaleci ,özellikle yan toplarda.

Ayrıca takımı da iyi yönlendiriyor henüz 22 yaşında olmasına rağmen.

Ancak savunma arkasına atılan toplarda anderlecht defansı etkili değil. Fenerbahçe bunu özellikle sağ kanattan iyi değerlendirebilir.

Haberin Devamı

Kısacası Anderlecht eski gücünden uzakta ve Fenerbahçe son 2 maçtaki performansını tutturursa Anderlecht'i zorlar.

Daha sonra takım Ankaragücü ile oynayacak ki Ankaragücünde de el kebir, Mouktar,Cerci ve Moullin gibi çok önemli atak oyuncuları var.

Bu iki maç bir anlamda Fenerbahçe defansının da gücünü gösterecek.